Banjaluka

Put oko Banjaluke za 90 minuta. Turisti za 40 evra razgledaju cijeli grad

Usluge turističkog vodiča do dva časa razgledanja grada iznosi 80 KM, a od dva do četiri časa 100 KM.

Turisti koji dođu u grad na Vrbasu i obrate se Turističkoj agenciji grada, mogu da Banjaluku razgledaju sa vodičem koji će im za sat i po vremena pokazati sve zanimljivosti u centru grada.

Tako TOBL nudi pješačku rutu u trajanju od 90 minuta i bus turu, koja traje 120 minuta.

Prva maršuta, koja traje sat i po, kreće od tvrđave Kastel, zatim se obilazi džamija Ferhadija, Safikadin grob i gradska Tržnica.

– Poslije toga turisti obilaze Muzej Republike Srpske, zatim Gospodsku ulicu, te Banski dvor i Predsjedničku palatu. Dalje idu do Narodnog pozorišta RS, crkve Svete Trojice, Banjalučke biskupije, te zgrade Vlade RS – navedeno je u turističkoj ponuti TOBL-a.

Poslije zgrade Vlade RS, turisti obilaze Spomenik palim borcima NOB-a, zatim hotel „Bosnu“, a maršuta završava u Parku Petar Kočić, nakon obilaska stare Željezničke stanice.

Oni turisti koji se odluče u razgledavanje grada busom, za dodatnih 20 KM imaće priliku i da posjete Banj brdo i panoramski razgledaju Banjaluku sa vrha.

U TOBL-u su nam objasnili da se turisti najviše oduševe Kastelom, kao i da im je čudno što je ulaz na ovu tvrđavu besplatan.

Dodatne ponude

Pored razgledanja Grada u ponudi su i usluge razgledanja banjalučke okoline. Detalji takvih planova razgledanja se prilagođavaju potrebama i željama grupe, te se i cijena posebno dogovara sa angažovanim vodičem.

– Ukoliko turisti žele samostalno da posjete određene turističke lokacije u bližoj gradskoj okolini, naša preporuka je Krupu na Vrbasu, Manastir Gomionicu, samostan Mariju Zvijezdu u Delibašinom selu, spomenik na Banj brdu – navode u TOBLU.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!