Društvo

Davor Dragičević dao besu svom sinu Davidu na Trgu: Moj život mi ne treba bez tebe (VIDEO/FOTO)

I ove nedjelje su se građani okupili na centralnom gradskom trgu, tražeći rasvjetljenje ubistva Davida Dragičevića, bez zvučnika i mikrofona.

Sto četrdeset i sedmi dan za redom, Davor Dragičević se obratio sugrađanima.

– Nema ni istine, nema ni pravde. Neće ih ni biti od institucija.

Podsjetio je da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i da je kazna za to djelo predviđena do 45 godina robije.

– Sto četrdeset sedam dana stojimo ovdje a zločinci i ubice gledaju nas i smiju se. Istinu neće reći, zato što je surova, kazao je.

– Zločinci i ubice, pravdu ću uzeti u svoje ruke. Istinu znam, druga opcija je pravda.

Danas, Davide, 19.8.2018. godine, na Preobraženje, dajem ti ovdje zakletvu kao i na grobu, dajem ti besu, moj život mi ne treba bez tebe. Ako ne dadnu istinu i pravdu, ali istinu kakva jeste. Izbora neće biti! Dajem besu svom djetetu i zakletvu na grobu što sam mu dao.

– Neću više da doživim ovakvu nedjelju. Svi idu sa djecom a ja sjedim u kući, ne znam gdje bi se okrenuo. Gledam njegove stvari, slike. Ni na roštilj, na piće, nigdje neću. Ubili su ga.

– 5. oktobra ću reći imena nalogodavaca. Prije ću reći egzekutore. Ćelav je! Egzekutor je ćelav! – povikao je Davor.

– Znam i šta vozi, reći ću i registraciju. Ko god šta mislio, neka misli. Ne daju mi, prave me budalom. Sutra, ko može, u 14:30 neka dođe pred Tužilaštvo. Lepiru i Vrećo, da vidimo hoćeš li reći sutra odgovor na samo jedno pitanje: Ko je ubio David Dragičevića.

Davor je postavio niz pitanja

– Milorade Dodiku, ko je ubio Davida Dragićevića? Biserka, ko je ubio Davida Dragićevića? Ćelo, Darko Iliću, ko je ubio Davida Dragićevića? Lukaču?

– Karanu, šta si radio Davidu Dragičeviću? Zašto je prekinut uviđaj? Zašto ste promijenili komendira iz te jedinice i poslali ga u policijsku upravu Lazarevo? Otkud dva inspektora iz Lazareva na uviđaju? Gdje su ispisi baznih stanica Mtelu? Gdje su ispisi baznih stanica od mog mrtvog djeteta, koje je silovano, masakrirano i ubijeno?

– Ima sve na telefonu. Da ste dali, on bi bio živ. Ja i on bi bili sad na nekom ljepšem mjestu i uživali. Ali ne, svjestan sam ja, rekao sam to i grupi Pravda za Davida, od 18.3. kako će se ovo završiti. A završiće se kako ja kažem!

– Davida Dragičevića, moju dušu, oči, sve moje, nikad vam neću oprostiti! Nikada! Zapamtite svi koji ste učestvovali od 18. i prije. Uništiću vas! Ili vi mene ili ja vas! Druge opcije nema. Il’ pukovnik il’ pokojnik! Ja vas dobro znam ali vi mene ne, rekao je Davor šapatom.

– Izbora neće biti. 6. oktobra ću doći ovdje kod svog sina. Mijenjam adresu. Ne budete li rekli pravu istinu a potom da dođe pravda za moje dijete koje ništa nije krivo.

– Da mu to radite 6 dana što ste radili. Da ste bahati, sotone i ubice, vidjećete jednog dana kako ćete i vi proći. A MUP-u i svima: Samo nek’ napadnu. I kornjačama neka dođu evo ja ću biti ovdje, rekao je Davor i pokazao na srce na Trgu.

– Za svog sina što je rekao “Imam život jedan i za njega ću da poginem”. Ja odavde više, ljudi, niti hoću ići od 6. oktobra niti imam više gdje ići. Mogu samo gore na njega, kazao je Davor.

Mali Nikolo je izrecitovao Davidovu pjesmu a Ozren Peduv je očitao Davidovu molitvu.

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”

– Hoću svoje dijete. A pošto moje dijete trune, hoću istinu i pravdu.

– Zato je besa Davora Dragičevića ovdje za svog Davida Dragičevića. Sve ću vas uništiti, sve i jednog! – povikao je Davor.

(foto: Miroslav Mišo Blagojević)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!