Društvo

Govedarica: SDS prije 28 godina iz Moštanice poveo narod u slobodu (FOTO)

Srpska demokratska stranka je prije 28 godina povela srpski narod u slobodu i dobila Republiku Srpsku. Danas imamo Republiku Srpsku koju moramo da čuvamo“, poručio je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sinoć na proslavi povodom 28. godišnjice od osnivanja Srpske demokratske stranke kod manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici.

Govedarica je dodao da Srbi prije 28. godina nisu imali šta da izgube, a dobili su Republiku Srpsku, Vojsku i politički vrh i da zato treba da čuvamo Republiku Srpsku kao zjenicu oko svoga.

„Kao što se SDS odazvala na poziv naroda prije 28 godina, danas se SDS stavlja na čelo jednog sveopšteg srpskog narodnog pokreta, zajedno sa svojim koalicionim partnerima sa namjerom da promjeni način ponašanja političkih partija i da napravi Republiku Srpsku zemljom u kojoj se vide perspektiva i budućnost, prije svega za mlade“, istakao je Govedarica.

On je rekao da vjeruje da on, kao kandidat SzP za predsjednika Republike Srpske i Mladen Ivanić, kao kandidat SzP za člana Predsjedništva BiH mogu zajedno sa narodom da naprave Republiku Srpsku dostojnu čovjeka, gdje se poštuju zakoni, a ne vlada po zakonima jedne političke partije.

„Vjerujem da ću sa gospodinom Ivanićem učiniti puno toga, jer mi smo nastali iz naroda i hoćemo, zajedno sa narodom da pobijedimo politike koje rade dugo protiv naroda“, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke, uz poruku da nakon 7. oktobra Sviće svim građanima Republike Srpske.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da je sloboda duboko ukorjenjena u temelje Kozarske Dubice, ali i cijele Krajine, koja se borila za svoju slobodu.

„Sada se opet borimo za slobodu protiv bahate vlasti i ja sam uvjeren da ću sa gospodinom Govedaricom i uz pomoć naroda stvoriti vlast koja nije bahata, koja će umjesto sekti boriti se za slobodu naroda, jer je to ključno – sloboda. SDS se borila za srpski narod. Na meni i gospodinu Govedarici je velika obaveza, ali kada vidim ovoliko naroda koji nas podržava, uvjereni smo u pobjedu“, naglasio je Ivanić.

Predsjednik OO SDS Kozarska Dubica Vladimir Marin rekao je da je ponosan što se sinoć kod manastira Moštanica okupio ovoliki broj ljudi, koji podržava Srpsku demokratsku stranku.

„I dalje ponosno stojimo ovdje i koračamo stopama naših prethodnika koji su nas prije toliko godina branili i nastavićemo da se borimo za Republiku Srpsku, koja će, nadamo se, biti mjesto slobode i opstanka za sve njene građane“, zaključio je Marin.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!