Društvo

U toku je akcija prikupljanja polovnih udžbenika

Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” Banjaluka sprovodi akciju prikupljanja polovnih udžbenika za djecu iz višečlanih porodica.

Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja “Četiri plus”, koje broji 637 porodica sa područja Banjaluke, rekao je da svi zainteresovani udžbenike mogu dostaviti u prostorije Udruženja u Ulici Petra Rađenovića.

On je rekao da je više od 70 odsto višečlanih porodica u Banjaluci nezaposleno, pa im pomoć u vidu udžbenika olakšava i onako tešku finansijsku situaciju.

“Višečlane porodice školuju po četvoro i više djece, tako da će im svakako ušteda na školskim knjigama dobro doći”, istakao je Radovanović.

Prema Radovanovićevim riječima, akcija prikupljanja polovnih udžbenika do sada se pokazala jako uspješnom.

On je dodao da se često dešava da roditelji donose školske knjige na razmjenu, što je od koristi i za Udruženje koje će knjige proslijediti drugom djetetu, a roditelji za svoje dijete dobijaju one koje su im potrebne.

“Za odlične učenike od trećeg do devetog razreda obezbjeđuju se udžbenici u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske, dok iz Gradske uprave obezbjeđuju komplete udžbenika za naše socijalno najugroženije članove”, kaže Radovanović.

On je rekao da udžbenike u Udruženju mogu dobiti i porodice koje imaju jedno ili dvoje djece, a koje nisu u mogućnosti da kupe udžbenike.

“Udžbenike prvnstveno dajemo našim članovima, ali nikoga nikad nismo izostavili i od ostalih građana, tako da kod nas dobiju udžbenike porodice koje imaju jedno ili dvoje djece za školu, a koje nisu u mogućnosti da kupe udžbenike”, kaže Radovanović.

On je napomenuo da akciju vode za osnovnu školu, te da u srednjoj školi djeca najčešće između sebe razmjenjuju udžbenike i tako se snalaze.

 

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!