Društvo

Demanti Ministarstva: Sin ministra Bogdanića nije vozio službeni automobil (FOTO)

Ministarstvo zdravlja i socijalne zastite RS uputilo je demanti povodom objave na RBNTV pod naslovom „Sin ministra Bogdanića službenim vozilom Vlade RS izazvao udes u Tesliću“ koju smo i mi prenijeli na sljedećem linku:
Sin ministra Bogdanića službenim vozilom Vlade RS izazvao udes u Tesliću

U vrijeme udesa, službeni automobil ministarsva zdravlja bio je parkiran u parkiran u garaži Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

Demati iz Ministarstva zdravlja i socijalne zastite RS prenosimo u potpunosti:

“Sva službena vozila Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske sinoć su se nalazila u garaži Administrativnog centra Vlade Republike Srpske i nijedno nije učestvovalo u bilo kakvoj saobraćajnoj nezgodi.

Povodom potpuno netačnih informacija objavljenih od strane RTVBN pod naslovom „Sin ministra Bogdanića službenim vozilom Vlade RS izazvao udes u Tesliću“ Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ministar Dragan Bogdanić najoštrije demantuju notorne laži i konstrukcije iznesene u pomenutom tekstu.

Nikola Bogdanić, sin ministra Bogdanića, nakon što mu je vozač u drugom automobilu oduzeo pravo prvenstva (sve dokumentovano u policijskom zapisniku) doživio je saobraćajnu nesreću sinoć u Tesliću, vozeći automobil marke tuareg, 2006. godište u vlasništvu svoje majke, supruge ministra Dragana Bogdanića.

Službeni automobil Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske iste marke – tuareg, registarskih oznaka „A75M275“, 2011. godište, u to vrijeme bio je u parkiran u garaži Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

Dakle, netačne su informacije da je Nikola Bogdanić vozio službeni automobil Vlade Republike Srpske, kao što su potpuno netačne i tvrdnje o tome da je on izazvao saobraćajnu nesreću.

Sve navedene informacije lako su provjerljive i dostupne javnosti, što je ujedno i obaveza prije javnog objavljivanja i što, takođe, implicira da namjera teksta nije bila u službi informisanja javnosti, već napad i kleveta na ličnost.

Da nije riječ o greški, nego svjesnom kršenju svih profesionalnih normi novinarstva u službi političkih obračuna, govori činjenica da je službeni automobil u kojem se vozi ministar Bogdanić bezbroj puta i sa svih strana fotografisan i sniman i da se jednostavnim upoređivanjem tih fotografija i onih saobraćajne nezgode moglo uočiti da se ne radi o istom automobilu, počevši od elementarnog – upoređivanja registarskih oznaka.
Vozilo u vlasnistvu Jelene Bogdanić na kojem je pričinjena materijalna šteta se, prema policijskom protokolu nalazi na tehničkom pregledu.

Neprovjerivši nijednu od činjenica, nalogodavci ovakvih medijskih napisa i kreatori orkestrirane kampanje putem društvenih mreža, svjesno su proizveli lažnu vijest i pozive na linč mladića, koji nije nosilac javne funkcije i čija je jedina „krivica“ u ovoj priči to što je sin ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Potpuno uvažavajući činjenicu da su nosioci javnih funkcija u svakom trenutku podložni kritici javnosti, upozoravamo da napadi i proizvedene laži na račun članova porodice ne smiju biti tolerisani i da zaslužuju osudu javnosti.

Ministar Dragan Bogdanić jutros je vozilom marke – tuareg registarskih oznaka „A75M275“ u vlasništvu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske otišao u Sarajevo u službenu posjetu u Ambasadu Ruske Federacije u BiH, kao i u obilazak gradilišta nove zgrade Bolnice u Istočnom Sarajevu.

S ciljem objektivnog i istinitog informisanja javnosti, te poštovanja novinarskih i etičkih načela očekujemo javno izvinjenje od strane medija koji su prenijeli ovu lažnu vijest i da demanti u cjelosti objave u formi i obimu u kojem je objavljen i gore pomenuti sadržaj”.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!