Politika

Dodik: Govoreći o ubistvu Davida Dragičevića, razmišlja da se raspiše novčana nagrada za otkrivanje informacija

Ministarstvo vanjskih poslova SAD i USAID podrivaju RS jer finansiraju projekte raznih nevladinih organizacija da pišu negativno o RS, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

On je rekao da ne osporava pravo nikome u RS da piše, ali da postoje evidencije svih koji su primili novac od američkih organa, ističući da je sporazum o davanju tog novca pod paskom borbe protiv kriminala i korupcije usvojen na sjednici Savjeta ministara bez saglasnosti entiteta i nadležnih organa.

Rekao je da većina tog novca treba da ide na suzbijanje ruskog uticaja u BiH, negirajući da tu postoje osnove, te ističe da javnost treba da ima uvid ko finansira organizacije koje djeluju u BiH.

Loading...

Govoreći o predstojećoj posjeti Sergeja Lavrova, ruskog ministra spoljnih poslova Banjaluci, rekao je da će on doći 17. septembra na osveštavanje temelja ruske crkve u Banjaluci, te je naglasio da se radi o odnosima dvije bratske zemlje i dva bratska naroda.

Govoreći o ubistvu Davida Dragičevića, rekao je da se razmišlja da se raspiše novčana nagrada za otkrivanje informacija o tom slučaju, ističući da bi moglo biti ponuđeno i do 500.000 maraka. Rekao je da on lično, Vlada i Policija RS nemaju ništa s tim predmetom, te da se za sve informacije treba obratiti Okružnom tužilaštvu.

Da li jeste ili nije neki pojedinac to uradio, to mi ne možemo da utvrdimo. To treba da utvrdi tužilac i on će to vjerujem uraditi.  I ono juče je u redu, mislim da se treba tražiti od tužioca odgovor a ne od Milorada Dodika.

Rekao je da je situacija u RS stabilna, da postoje političke slobode da svako izrazi svoje mišljenje, a da je ekonomska situacija sve bolja, te da će s tim u vezi u septembru biti povećane plate, odobren još jedan dodatak za penzionere, a naredne godine da je planirano i novo povećanje plata i u javnom i u privatnom sektoru.

Izvor
NNGB
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!