Banjaluka

Predsjednik gradske Skupštine primio učesnike Art kolonije „Krupa na Vrbasu“

Predsjednik Skupštine grada, Zoran Talić, ugostio je danas učesnike Art kolonije „Krupa na Vrbasu“. Tokom susreta razgovarano je o značaju obnavljanja ove kolonije za Krupu na Vrbasu i Banju Luku uopšte, ali i o podršci Grada Banje Luke ovoj manifestaciji.

Predsjednik Talić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa umjetnicima čija djela krase prostorije Gradske uprave, među kojima je i bista prvog bana Vrbaske banovine Svetislava Tise Milosavljevića.

– Drago mi je što je obnovljena umjetnička kolonija na krupskim slapovima i nemjerljiv je vaš doprinos kulturi Banje Luke i Republike Srpske. Grad Banja Luka će u okviru svojih mogućnosti uvijek podržavati rad kolonije i nastojati da doprinese vašoj manifestaciji.

Loading...

Sa gradonačelnikom i načelnicom Odjeljenja za kulturu razgovoraću o tome da i mi pozovemo umjetnike iz gradova partnera da se pridruže ovoj koloniji – rekao je Talić i podsjetio je da je Grad Banja Luka usvojio strategiju razvoja kulture, te da je veoma značajna kandidatura Banje luke za Evropsku prijestonicu kulture.

Inicijator obnavljanja kolonije, akademski vajar Dušan Pašić, zahvalio je predsjedniku za prijem i podršku koju pruža umjetnicima, ali i interesovanje za Art koloniju koju u subotu i zvanično otvorio.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!