Hronika

Sedam godina od smrti Đurovića

Danas je tačno sedam godina od kada je u saobraćajnoj nesreći na Rakovačkim barama poginuo Nikola Đurović. Nenad Radinković koji se trenutno nalazi u Belgiji u ektradiicnom pritvoru osuđen je 2012-e na četiri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Nikola Đurović.

Roditelji nastradalog Nikole i danas tvrde da je direktni krivac za smrt njihovog sina bivši ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, iako je on to negirao i još jedan visoki funkcioner RS i SNSD. Cijeli slučaj je, prema istim tvrdnjama, zataškan u samom vrhu MUP-a Republike Srpske.

”Danas je ravno 7 godina kako je poginuo moj sin Nikola u saobraćajnoj nesreći koju je skrivio Stanislav Čađo i najveći moćnik Republike Srpske u bahatoj trci. Dao bih jednu opasku na riječi Milorada Dodika kada je rekao Davoru Dragičeviću da upali slavsku svijeću jer ima još jednog sina i jednu kćerku, a ja sam umjesto slavske svijeće jutros morao ići da upalim svijeću Nikoli na grob”

,kaže  Darko Đurović, otac nastradalog Nikole Đurovića.

Kako se već izvještavalo Nenad Radinković želi da se vrati u RS. Čeka izručenje BIH i čak zna na koji će način služiti kaznu – pola u Sarajevu, pola u Banjaluci. To je sve priznao, tvde naši izvori u jednom razgovoru u pritvoru u Belgiji. Kako uopšte Radinković zna kao neko ko je osuđen na 4 godine zatvora kako će odslužiti kaznu, nije rekao.

Zanimljivo je da je Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske, neposredno nakon njegovog hapšenja, bila u posjeti Belgiji 7 dana. Nenad Radinković je uzeo rumunskog advokata, i kako saznajemo, samo čeka izručenje. Radinković je, prema našim saznanjima, priznao da automobil koji je bio smrtonosan za pokojnog Đurovića, uopšte nije bio vještačen kao da ni njegov DNK nije izuzet, a samim tim kompletno vještačenje nije validno.

”Naše institucije su korumpirane, od Tužilaštva, sudstva i ukoliko nekome od njih ne proradi savjest ja ne znam šta će da bude. Ja sam do sada iznosila sve i svašta i postoje dokazi crno na bijelo. Sve zavisi od vlasti i institucija koje su korumpirane i sve je na njima”, kaže majka Nikole Đurovića, Aleksandra Đurović.

U zapisniku sa mjesta kobne nesreće 2011. godine navedeno je da je pronađen trag crvene boje koji asocira na krv i koji se nalazi na plavoj tkanini.

Radinković je bio obučen u bijelo, što znači da to nije bio on. Roditelji nastralog Nikole tvrde i kako se Nenad Radinković na mjestu nesreće pojavio poslije petnaestak minuta i da nije imao ni ogrebotine. Nakon presude 2012. godine Nenad Radinković je nestao iz RS i BIH. Navodno je bio uhapšen u aprilu 2013. godine u Francuskoj zbog šverca oružjem i osuđen na 8 godina zatvora.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!