Društvo

Penzionerima u septembru uz penziju i naknada za zimnicu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je stanje u Republici Srpskoj stabilno i odražava stabilnost institucija.

Dodik je rekao da ga raduje političko jedinstvo postignuto na pitanjima izvještaja o Srebrenici, te zahvalio Vladi što je reagovala na način da je povukla taj izvještaj i iskazala namjeru da formiranjem komisije navede sve događaje na tom prostoru od 1992. do 1995. godine.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao i da ukupnu političku atmosferu karakteriše predizborno vrijeme, koje jeste i treba da bude po svom programu sukobljavanje političkih stranaka.

Loading...

“Zvanična kampanja počinje 7. septembra, kada će svi subjekti moći da iznose svoje stavove. Ponosan sam na otvorenost i demokratičnost koju pokazuje Republika Srpska i na njenu sposobnost da provede fer i poštene izbore”, poručio je Dodik.

Govoreći o ekonomskom stanju u Srpskoj, Dodik je naglasio da Republika ulazi u 17. kvartal u kome ima kontinuirani rast bruto domaćeg proizvoda.

“Povećava se procenat pokrivenosti uvoza izvozom, što omogućava realizaciju naših optimističnih i realnih planova vezano za povećanje primanja i u realnom i u javnom sektoru”, rekao je Dodik.

On je najavio da će početkom septembra penzionerima uz penziju biti isplaćena jednokratna naknada, imajući u vidu da dolazi jesen i da je neophodno pojačati izdvajanja za zimnicu i sve ostale potrebe.

“Ponosan sam na dostignuća koja smo uradili, na stabilnost koju ima Republika Srpska, jer danas ne postoji nijedno otvoreno pitanje koje bi moglo da bude predmet žestokih prepucavanja na političkoj sceni. Pale su u vodu sve priče o bankrotu Srpske, o tome kako Republika neće moći da isplaćuje penzije, a mi ih povećavamo i dajemo posebne naknade”, napomenuo je Dodik.

Prema njegovim riječima, pale su sve priče o tome kako se neće stići platiti poljoprivrednicima, a Srpska je uspjela da pojača izdvajanja za poljoprivredu, što će nastaviti i idućih godina.

“Nastavićemo da povećavamo plate u realnom sektoru i već pri kreiranju budžeta za iduću godinu predviđamo novo povećanje plata i penzija. Republika Srpska sa ekonomskog i stanovišta njene stabilnosti bilježi svoj najstabilniji period”, naglasio je Dodik.

On je dodao da je Republika sa tog stanovišta sposobna da rješava mnoge socijalne probleme, te da se u Srpskoj u ovom trenutku ne vodi nijedan štrajk, niti ima izlazaka na ulicu povodom socijalnih problema koji su bili redovna slika u predizbornom periodu.

Dodik očekuje da će školska godina početi na vrijeme, da će iduća godina biti godina investiranja u rekonstrukciju svih do sada nerekonstruisanih škola.

“U godinama iza nas izgradili smo značajne bolničke kapacitete i ulaganja u taj sektor završavamo izgradnjom bolnice u Doboju. Naredne godine planiramo odvojiti značajan dio sredstava, oko 70 miliona KM, kako bismo podigli kapacitet naših banjsko-rekreativnih centara, bilo u privatnom ili javnom vlasništvu, kako bismo ih osposobili da daju novi kvalitet i vrijednost u turističkoj ponudi”, naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je najavio i da se u septembru i oktobru završavaju značajni projekti, ističući otvaranje Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci 23. septembra, auto-puta Banjaluka-Doboj i nove bolnice u Istočnom Sarajevu početkom oktobra.

“Republika Srpska sa ovom vlašću obezbijedila je svoje najbolje funkcionisanje i vjerujem da će period koji dolazi donijeti novu energiju”, rekao je Dodik.

Izvor
Glassrpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!