Banjaluka

Utvrđena rang-lista profesora za projekat razvoja sporta u školama

Komisija za izbor profesora fizičkog vaspitanja i sporta za realizaciju projekta „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“, sačinila je rang-listu profesora fizičkog vaspitanja i sporta i prijedlog izabranih škola u kojima će se sprovoditi ovaj projekat.

Podsjećamo, rang-lista je sačinjena na osnovu javnog poziv za izbor lica na stručnom osposobljavanju za provođenje nastave fizičkog vaspitanja u okviru projekta  “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“. Važno je napomenuti da je ovaj projekat potpuno besplatan za djecu.

– Naravno, neophodan je stručni pristup, u skladu sa važećim zakonskim normama. Plan i program aktivnosti je izrađen u skladu sa nastavnim planom i programom, te ciljevima i usvojenim pravcima projekta. Za učenike uzrasta od II do V razreda osnovnih škola, profesori fizičkog vaspitanja realizovaće projekat kroz izabranu sportsku aktivnost nakon zaršetka redovne nastave, uz obogaćenje sadržaja sportskim poligonima i takmičenjima.

Na ovaj način, djeci će biti omogućena dodatna fizička aktivnost i data mogućnost da se bave izabranim sportom. U program se uključuju i učenici od VI do IX razreda sa posebnim akcentom na učenike VI i VII razreda, gdje će profesorima biti omogućeno stručno osposobljavanje sa ciljem ostvarivanja uslova za polaganje stručnog ispita – rekao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On je dodao da je osnovni cilj projekta omogućavanje učenicima osnovnih škola našeg grada da kroz povećan broj izabranih sportskih aktivnosti budu fizički angažovani tokom čitave školske godine, dok su specifični ciljevi projekta da se profesorima fizičkog vaspitanja omogući sticanje radnog iskustva, zatim uključivanje većeg broja učenika u sistem školskih sportskih takmičenja odnosno povećanje fizičkih aktivnosti kod učenika, te prepoznavanje talentovanih učenika za određene sportove.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!