Banjaluka

Počela izgradnja vodovoda u Borkovićima (FOTO)

Nastavlja se veliki posao izgradnje vodovoda na širem gradskom području. Gradonačelnik Igor Radojičić danas je u naselju Borkovići, zasleak Jaruga, označio početak izgradnje vodovoda dužine 800 metara. Ovo će biti ukupno 18. vodovod koji se gradi ove godine, a očekuje se da će na te vodovode biti priključeno nekoliko hiljada potrošača.

Radojičić je naglasio da se u Borkovićima radi o investiciji preduzeća Vodovod i da je već sada oko 80 domaćinstava izrazilo spremnost da se priključi na buduću vodovodnu mrežu.

– Vodovod je u ovaj projekat uložio 110.000 KM. Podsjećam da su u toku završni radovi na fabrici vode na Crnom vrelu i prvom podsistemu, u toku je tender za veliki vodovod u Rekavicama gdje je bilo najviše problema sa vodosnabdijevanjem, a za nekoliko dana će početi radovi na vodovou Rekavice – Sokolovac. Takođe, u toku je javni poziv za novi vodovod Pezića polje, a uskoro očekujemo i početak rješavanja velikog problema u višim dijelovima naselja Česma, gdje bi trebalo prvo da se gradi rezervoar što će biti prva faza rješavanja ovog problema – naveo je gradonačelnik u izjavi novinarima.

Direktor banjalučkog Vodovoda Zoran Popović, kazao je da je izgradnja Vodovoda u Borkovićima dio plana za ovu godinu, a završetak radova je planiran za 30 dana. On je dodao da se uskoro očekuje puštanje u probni rad fabrike vode na Crnom vrelu.

Mještanin Lazar Stojičić je zahvalio Gradskoj upravi i Vodovodu i naglasio da će izgradnja vodovoda na ovoj lokaciji za mještane značiti mnogo, te izrazio nadu da će uskoro imati stabilno i kvalitetno vodosnabdijevanje.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!