Banjaluka

Radojičić: Suficit u gradskoj kasi od 12 miliona KM

Grad Banja Luka je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario suficit od 12 miliona KM, što pokazuje da se gradskim finansijama domaćinski upravlja, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, poslije današnje sjednice skupštinskog kolegijuma.

Prema njegovim riječima, na idućoj sjednici Skupštine grada, zakazanoj za 5. septembar, naći će se, između ostalog, i izvještaj o izvršenju gradskog budžeta, u kojem je naveden ostvareni suficit od 16 miliona KM, što uključuje i emitovane gradske obveznice za infrastrukturne projekte od šest miliona KM.

Loading...

– Pored toga, na idućoj sjednici Skupštine grada naći će se i prijedlog odluke o socijalnom stanovanju, što podrazumijeva gradnju stanova za socijalno ugrožene porodice. Te porodice će imati i pravo na subvenciju stanarine – rekao je Radojičić i podsjetio da se u Kuljanima već grade ovakvi objekti.

On je, između ostalog, najavio da će se na idućoj sjednici Skupštine grada naći i nacrt regulacionog plana za centralno područje grada, koji će u skupštinsku proceduru ponovo upućen u formi nacrta. Prema njegovim riječima, nacrt je umnogome izmjenjen u odnosu na prvobitni dokument poslije brojnih prijedloga koji su uputili zainteresovani građani.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, najavio je da će se na idućoj sjedici gradskog parlamenta naći ukupno 40 tačaka dnevnog reda, među njima i ona koja se odnosi na buduću rejonsku pijacu u naselju Lazarevo, koja je godinama neuređena i bez ikakve funkcije. Taj prostor će, prema Talićevim riječima, biti ponovo oživljen kao rejonska pijaca, a cijelim poslom rukovodiće Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

– Ova aktivnost, koja je plod dugogodišnjeg zalaganja u Skupštini, predtvaljaće veliki podsticaj za naše poljoprivredne proizvođače, koji će biti u rilici da na ovom prostoru plasiraju svoje proizvode – rekao je Talić i dodao da bi na idućoj skupštini trebalo da bude „otkočen“ i planirani projekat izgradnje ambulante i vrtića u naselju Petrićevac.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!