Politika

Radovan Višković: Narodna skupština je o SLUČAJU DRAGIČEVIĆ već rekla šta je IMALA

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković smatra da parlament više nije mjesto na kome treba razgovarati o slučaju smrti Davida Dragičevića.

Komentarišući zahtjev opozicionih poslanika za sazivanje posebne sjednice NSRS, Višković kaže da stranka, klub i koalicija još nisu zauzeli zvaničan stav o tome, ali da je njegov lični stav da bi nova parlamentarna diskusija o ovom slučaju značila urušavanje ingerencija drugih institucija.

Loading...

– Narodna skupština je o tom pitanju već zauzela stav. Nadležne institucije treba da rade svoj posao. Narodna skupština nije mjesto za rješavanje tog slučaja. Možemo se sastati i politizovati, ali ipak tužilaštvo treba dati odgovore na sva otvorena pitanja. Mislim da parlament dalje od toga ne može. Ponavljanje bi bilo degutantno. To je moj stav, bez obzira da li će se neko uvrijediti. Ukoliko postoji sumnja na nekoga, neka se iznese i ta sumnja. Nemam problem s tim. Uz dužno poštovanje koje kao čovjek izražavam prema porodici Dragičević, ovo je priča koja izlazi iz svih normalnih okvira – kaže Višković, koji je i potpredsjednik SNSD.

Prema njegovim riječima, ako bi Narodna skupština RS počela da se bavi svakim pojedinačnim slučajem i svačijim nezadovoljstvom rada pravosuđa, to bi bio posao bez kraja.

– Znate koliko je ljudi u Republici Srpskoj i u BiH nezadovoljno radom sudstva, onda bi NSRS trebalo da se bavi svim tim predmetima, što je nedopustivo – zaključuje Višković.

Na pitanje da li to znači da neće biti usvojen dnevni red, što znači da posebna sjednica parlamenta na ovu temu neće biti ni održana, Višković je rekao da će odluka o tome biti donesena naknadno.

Podsjećamo, poslanici SzP predali su potpise za sazivanje posebne sjednice NSRS na temu „neustavno i nezakonito postupanje pojedinaca u institucijama RS povodom istrage ubistva Davida Dragičevića“.

Narodna skupština je o smrti Dragičevića već jednom raspravljala kada je odbacila izvještaj Anketnog odbora.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!