Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Upadali u kafiće i pljačkali aparate za kockanje

Dejan Đurđević (25) iz Gradiške i njegov dvije godine mlađi sugrađanin Slaven Trifunović uhapšeni su zbog sumnje da su izveli seriju krađa, tokom kojih su, pod okriljem noći, na meti bili kafići, a u kojima su opljačkani aparati za kockanje.

Time je, kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave Gradiška, rasvijetljeno 17 teških krađa i krađa, koje su zabilježene od februara do avgusta na području koje pokriva ta, ali i banjalučka policijska uprava.

Ovi rezultati epilog su policijskih akcija “Slot”, “Bet box” i “Omega”, u režiji policije iz Gradiške, u saradnji s kolegama iz Laktaša.

Dvojicu osumnjičenih uhapsili su pripadnici Policijske stanice Laktaši, te se tokom krim-obrade došlo do saznanja da su izveli tri teške krađe u isto toliko kafića na području koje pokriva laktaška policija, ukupno “teške” oko 1.000 KM.

Time, međutim, posao nije okončan, jer se posumnjalo da su se mladići o zakon ogriješili i na području gdje radi policija iz Gradiške.

“Daljim radom došlo se do saznanja da su oni izvršili 12 teških krađa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, i to svih 12 u ugostiteljskim objektima, a šteta iznosi oko 5.000 KM”, kazali su iz PU Gradiška.

Kako nam je potvrđeno, krađe su izvedene u noćnim satima, kada gazde i radnici nisu bili u kafićima.

“Osumnjičeni su neopaženo dolazili do ugostiteljskih objekata, te obijali prozore i ulazna vrata, nakon čega su krali novac iz aparata za igre na sreću, kao i iz aparata za mijenjanje novca, takozvanih mjenjačnica”, pojašnjavaju iz policije.

I to nije sve – spomenuti tandem osumnjičen je i da je, zajedno sa sugrađanima, dvadesetjednogodišnjacima Slobodanom A. i Nemanjom S., sa parkinga jedne firme u gradiškom mjestu Čatrnja, sa teretnih vozila ukrao osam akumulatora.

U potrazi za dokazima, policajci su pretresli objekte koje koriste osumnjičeni.

“Oduzeti su vojna puška M48, crna torbica u kojoj se nalazio sitan novac, mobilni telefon, crna kapa s prorezima za oči (takozvana fantomka), rukav crne majice s prorezima za oči, radne hlače s tregerima, metalni pajser i drugo”, kažu iz policije.

Četvorica mladića su nakon ispitivanja puštena na slobodu, ali će protiv njih nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj. Istraga se nastavlja, jer nije isključeno da su oni učestvovali u još nekim krađama.

“Pripadnici Policijske uprave Gradiška nastavljaju s preduzimanjem mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja i drugih krivičnih djela protiv imovine, a za koje se sumnja da su ih izvršila ta lica”, kazali su iz policije.

Šta je pronađeno u pretresima

  • vojna puška M48
  • crna torbica sa sitnim novcem
  • fantomka
  • rukav sa prorezima za oči
  • metalni pajser

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button