Banjaluka

Novo sportsko igralište u Piskavici, uskoro i novi put i trotoar

Mještani Gornje Piskavice uskoro bi trebalo da dobiju novo sportsko igralište, u okviru nastojanja gradskih vlasti da se omoguće novi sadržaji na seoskom području i na taj način da doprinos zadržavanju stanovništva u ruralnim sredinama.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, naglasio je da radovi na izgradnji igrališta uskoro počinju, te da vrijednost radova, zajedeno sa sportskim inventarom, iznosi oko 40.000 KM.

– Ovaj projekat realizuje se u okviru planova obnove školskih objekata i izgradnje sportske infrastrukture u seoskim područjima. Nadamo se da će izgradnja ovog igrališta, ali i više saobraćajnica na ovom području, dati doprinos da ljudi, bez obzira na sve teškoće, ostanu na selu – rekao je Banjac.

Istovremeno, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, najavio je da bi ove godine trebalo da bude izvedeno više zahvata na saobraćajnoj infrastrukturu u Piskavici.

On je precizirao da će, tokom ove godine, biti rekonstruisan lokalni put Ševe – Zovik u vrijednosti od 22.000 KM, a ovih dana se privode kraju radovi i na rekonstrukciji puta na pravcu Šumari – Gornja Piskavica (vrijednost oko 21.000 KM).

– Pored toga, biće rekonstruisan put u centru Piskavice, gdje će biti izgrađen trotoar u vrijednosti od 36.000 KM – rekao je Sandić i dodao da će ove godine u ovom naselju biti postavljeno još jedno autobusko stajalište.

Predsjednik Savjeta MZ Gornja Piskavica Goran Knežević, rekao je da će izgradnja igrališta početi za desetak dana i da je na taj način uvažen zahtjev Savjeta MZ Piskavica.

– Zahvalni smo gradonačelniku Radojičiću i načelnicima Banjcu i Sandiću koji su podržali naš projekat. Našoj djeci će ovo značiti mnogo, pogovotvo imajući u vidu da Piskavica nema sportsko igralište, i da će djeca dobiti lijepo mjesto za igru i druženje – zaključio je Knežević.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!