Banjaluka

Od Kočićevog zbora prave banjalučku Guču (VIDEO)

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka predstavio je u petak inicijativu pod nazivom “Kočićev sabor”, čiji je cilj da u budućnosti Kočićev zbor preraste u veliki festival, uz riješenu infrastrukturu, parkinge, koncertne bine, smještajne kapacitete.

Goran Selak, predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka, rekao je kako je ideja da “Kočićev zbor” preraste u banjalučku Guču ili banjalučki “Oktoberfest”.

Loading...

“Ljudi koji žive i rade na Manjači odlično su organizovali zbor svih prethodnih godina, ali smatramo da je vrijeme da ova manifestacija preraste u veliki festival posvećen Petru Kočiću”, kazao Selak.

On je dodao da njihova inicijativa podrazumijeva da zbor traje pet, umjesto dasadašnja dva dana, da se organizuje na visokom nivou, s ciljem promocije ljepota Krajine i Republike Srpske.

“Naš cilj su stotine hiljada posjetilaca, izgrađeni smještajni kapaciteti, kampovi, promocija narodne kuhinje i narodnog stvaralaštva, kulturne večeri, koncerti muzičkih zvijezda iz regiona i slično”, naglasio je Selak.

Selak je napomenuo da će inicijativu uputiti svim nadležnim institucijama i organizacijama, kao i nevladinom sektoru.

“Manjača je osim rijeke Vrbas najveći potencijal Banjaluke. Smatramo da vojska treba da se ukloni sa platoa Manjače, a da se taj kraj učini prepoznatljivim u cijelom regionu baš po `Kočićevom saboru`”, poručio je Selak.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!