Politika

SDS u Banjaluci sve bliži koaliciji sa SNSD-om: Odbornik Aleksandar Petković spreman da sarađuje sa Radojičićem

Ako rukovodstvo Srpske demokratske stranke prećutno ili na bilo koji način dozvoli koaliciju sa SNSD-om na lokalnom nivou u Bijeljini, Doboju, Tesliću, spreman sam sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem da razgovaram o svakoj vrsti saradnje koja je u interesu građana Banjaluke, poručio je danas odbornik SDS Aleksandar Petković na svom Facebook profilu.

– Zašto bi Banjaluka uvijek bila izolovana iz takvih kombinacija upitao je Petković, i to nakon što je sve veći broj SDS-ovaca javno poručio da treba razgovarati o mogućoj saradnji ove dve velike stranke. Takvo mišljenje imaju gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, Sonja Karadžić – Jovičević, a toj ideji sve bliži je i načelnik Teslića Milan Miličević.

Loading...

Glavni odbor SDS, kako je najavljeno, uskoro će odlučivati o mogućnosti formiranja velike koalicije na nivou BiH.

– Zbog nečijih ličnih interesa neću više dozvoliti da najiskrenije članstvo SDS Banjaluka više ispašta- naveo je Petković u statusu.

On ističe da oduvijek ima svoj stav, a da je za saradnju prvenstveno u slučaju stradalog Davida Dragičevića.

– Mogu da razgovaram sa svakim ako će se tako riješiti ubistvo Davida Dragičevića, to je osnovi razlog zbog kojeg bi sa svakim pričao, jer život na ovim prostorima zavisi od rješenja tog slučaja- precizirao je on, dodajući da je za razgovor i o drugim stvarima koje bi donijele prosperitet Banjalučanima.

Za saradnju sam u svakom obliku koja će donijeti dobrobit građanima, a ne pojedincima koji gledaju svoj interes, naveo je Petković.

– Banjaluka mora imati imati primat u SDS-u i neće više prebogati knezovi Banjaluku stavljati ispod sebe, želimo da budemo ravnopravana partner. Nisam ljut ni na koga, samo želim da Srpska prodiše- poručio je jedini SDS odbornik u banjalučkoj Skupštini. Dodao je da ima odličnu saradnju sa kolegama iz Kluba odbornika Saveza za promjene, koji kaže, znaju kako on razmišlja.

Sa druge strane, Saša Lazić, odbornik NDP kaže da ljudi nisu prepoznali da je Petkovićeva objava na Facebook ironična, te da zajedno ostaju na “istom putu”.

Kovačević napušta SP

Prema našim nezvaničnim informaicjama, odbornik Socijalističke partije Mišo Kovačević trebao bi preći u redove SNSD-a. Socijalisti bi tako u gradskoj Skupštini ostali sa dva predstavnika: Milanom Milakovićem i Darkom Miloševićem.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!