Društvo

Zašto nema nagrade za informacije o ubistvima Kneževića, Markovića, Mauzera?

Nedavno se navršilo 20 godina od ubistva Srđana Kneževića tadašnjeg zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i ratnog komandanta jedinice “Beli vukovi”. Porodica Knežević pita zašto se ni nakon dvije decenije ne zna ko je ubio Srđana i zašto predsjednik Republike Srpske nije ponudio novac i za informacije o ovom ali i ostalim nerazjašnjenim ubistvima u Republici Srpskoj.

“Poštujemo namjeru predsjednika Republike Srpske da ponudi novčanu nagradu za informaciju o ubistvu mladića Davida Dragičevića”, kaže Nemanja Knežević, sin pokojnog Srđana Kneževića ali pita zašto Milorad Dodik svih ovih godina nije ponudio nagradu za informaciju o ubistvu njegovog oca.

“Moj otac je za života ušao u legendu. U ratu je četiri puta odlikovan. Kad prođete kroz Pale ili bilo koji grad u Republici Srpskoj svi će vam reći ko je bio Srđan Knežević”,

ističe Nemanja i pita zašto neko želi da se lik njegovog oca baci u zaborav.

“Zašto predsjednik Republike Srpske nije pomogao u rasvjetljavanju ubistva mog oca? Zašto nije pomogao da se sazna ko je ubio Željka Markovića? Zašto nije pomogao da se otkrije ko je nalogodavac ubistva Mauzera? Da li su oni bili nebitni ljudi?”, pita Nemanja i ponavlja da treba da se rasvijetli ubistvo mladića Davida Dragičevića.

“Ne znam zašto nekome nije u interesu da se rasvijetli i ubistvo moga oca? Sem lažnih predizbornih obećanja ništa nismo dobili, a nas zanima samo istina”, tvrdi Nemanja i ističe kako niko nikada nije pitao kako živi porodica pokojnog Srđana Kneževića.

“Niko se nikada nije zapitao kako je moja majka iškolovala mene i brata. Zašto predsjednik nije ponudio 500 hiljada maraka da se pomogne porodicama Srđana Kneževića, Željka Markovića i Ljubiše Savića Mauzera?”

Podršku porodici Knežević daju saborci ubijenog Srđana i svi časni borci ovog kraja. I oni podržavaju namjeru Milorada Dodika, ukoliko je iskrena, da novčanom nagradom dođe do informacija o ubistvu Davida Dragičevića.

“Treba pomoći da se otkrije ko je oduzeo život mladom čovjeku sinu našeg saborca, ali šta je sa otkrivanjem istine o ostalim nerazjašenjenim ubistvima? Milorad Dodik je prije 12 godina došao na vlast obećanjima da će riješiti sva nerasvjetljena ubistva u Srpskoj”, kaže predsjednik Boračke organizacije “Ilidžanski borac” Goran Šehovac i nastavlja:

“Pitam predsjednika kada će doći na red ubistvo Željka Markovića, ubistvo Mauzera i ubistvo našeg komandanta Srđana Kneževića?Takođe želim da ga pitam iz kog budžeta nidi pola miliona maraka za informacije o ubistvu Davida Dragičevića? Da li je to novac iz Fonda za liječenje bolesne djece? Da nije možda iz dobiti koju ostavaruju preduzeća njegove djece? Da nije možda Dodik odlučio da ove godine on i premijerka ne kupuju auta ni sebi ni svojoj djeci ni ministrima? Da li su to sredstava iz kojih će platiti istinu o ubistvu jednog mladog čovjeka?”

Porodica Knežević i saborci ubijenog Srđana ističu da im nije namjera da kritikuju ličnost predsjednika ili rad bilo koje instituciju Republike Srpske.Ističu da ih politika ne zanima već samo istina o tome ko su ubice a ko nalogodavci svih nerazjašnjenih ubistava u Srpskoj.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!