Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

BanjalukaDruštvo

Za akciju „Udomi ljubav“ vlada velika zainteresovanost, posjetite azil na Manjači i pružite stalni dom ljubimcu

U azilu na Manjači brojni prekrasni psi, različitih rasa i karaktera, čekaju svoje vlasnike i stalni dom, a zahvaljujući akciji „Udomi ljubav“ prošle godine 84 psa su našla svoj stalni dom, dok je ove godine udomljeno 14 pasa.

Kako poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove, zainteresovanost naših sugrađana za udomljavanje pasa je u porastu.

-Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, te upravo ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila, što je i dokazano po broju udomljenih životinja. Dodatno, moram da naglasim da imamo izuzetno dobru saradnju sa Udruženjima i volonterima, a sve kako bi što više pasa pronašlo svoj stalni dom – poručio je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić.

Podsjećamo, svi naši sugraćani, koji žele kućnog ljubimca – mogu jednostavno da postanu ponosni vlasnici jednog od pasa iz azila.

Treba napomenuti i to da je udomljavanje psa iz azila besplatno i jednostavno, a važno je istaći da se u azilu radi o psima koji su spremni za udomljavanje, jer su prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Podsjećamo, iako Grad Banja Luka posvećuje posebnu pažnju obezbjeđivanju boljih uslova u azilu i svakodnevno radi na zbrinjavanju napuštenih životinja, istovremeno aktivno se radi na tome da zbrinute životinje dobiju i svog vlasnika, koji bi im pored osnovnih uslova pružili brigu i ljubav, a koju će ovi čovjekovi najvjerniji prijatelji zasigurno višestruko uzvratiti.

Tako su u prethodnom periodu psi koji u azilu borave dok ne pronađu svoj dom, dobili ograđen prostor za boravak na otvorenom.

Dodatno, postavljena je i nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

Osim infrastrukturnog unapređenja, Grad Banja Luka sprovodi akciju „Udomi ljubav“, s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom.

Pokrenuta je i posebna Fejsbuk stranica, a organizuju se i Dani otvorenih vrata.

Ukoliko ste zainteresovani da udomite nekog od pasa iz azila, sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona na brojeve: 051-244-526 i 065-690-857 ili putem fejsbuk stranice „Udomi ljubav“.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button