Politika

Povelja počasnog građanina Stanara sa zlatnim grbom opštine dodijeljena Željki Cvijanović

Skupština opštine Stanari dodijelila je predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović Povelju počasnog građanina opštine Stanari sa zlatnim grbom opštine za izuzetan doprinos uspostavljanju i razvoju ove lokalne zajednice.

Predsjednik Skupštine opštine Ostoja Stevanović rekao je novinarima da je Povelja dodijeljena Cvijanovićevoj za izuzetan doprinos razvoju Stanara kroz rad ministarstava i javnih institucija, kao i kroz podršku razvojnim projektima, “a iznad svega doprinosu na očuvanju i razvoju Republike Srpske, očuvanju identiteta srpskog naroda i opštem napretku svih građana Republike Srpske”.

Loading...

On je dodao da će nagrade i priznanja biti dodijeljeni na Dan opštine – 9. septembra.

Skupštinsku odluku o nagradama i priznanjima podržalo je 12 odbornika, dok je jedan bio uzdržan.

Zamjenik načelnika opštine Denis Stevanović kaže da postoji saradnja i volja Vlade Srpske da se ulaže u razvoj ove lokalne zajednice, ali da mnoge stvari nisu realizovane zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, na čijem rješavanju se radi.

Odlukom o nagradama i priznanjima, Plaketa opštine Stanari dodijeljena je preduzeću “Vukajlović”, u vlasništvu Steve Vukajlovića iz Brestova, za postignute rezultate u oblasti privatnog preduzetništva.

Novčanom nagradom od po 500 KM pohvaljena je Ivana Stevanović iz Ostružnje Donje, student medicinskog fakulteta, za postignute izuzetne rezultate u studiranju, te Milanko Kezmić iz Cvrtkovaca, za izuzetno zalaganje za razvoj i unapređenje stočarske proizvodnje.

Novčanom nagradoma od po 200 KM pohvaljen je Duško Toprek iz Radnje Donje, za izuzetne rezultate postignute u oblasti peradarstva, Јasna Milivojević iz Ostružnje Donje i Aleksandra Kovačević iz Stanara, za postignute rezultate u oblasti sporta.

Pohvale opštine Stanari ove godine dobiće Sportsko-ribolovno društvo “Škobalj”, Opštinska boračka organizaciji, lokalni odbor udruženja građana “Veterani Republike Srpske”, Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine, te Udruženje logoraša opštine Stanari.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!