Banjaluka

Pomoć za 1.500 mještana Mišinog hana, Prijakovaca, Priječana i Verića

Gradski štab za vanredne situacije, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, usvojio je danas izvještaj komisije za utvrđivanje štete na objektima na području Prijakovaca, Mišinog dana, Verića i Priječana, koji su oštećeni u olujnom nevremenu 21. jula ove godine.

Uz ovaj dokument, štab je usvojio i odvojeni, preliminarni izvještaj za utvrđivanje štete na poljoprivrednim gazdinstvima na pogođenom području.

Prema odluci štaba, nadležne gradske komisije dužne su da u narednih sedam dana pripreme listu pojedinačnih korisnika kojima će biti uplaćena pomoć.

Kako je rečeno, radi se o oko 1.500 mještana kojima će pomoć za saniranje posljedica navremena biti uplaćena nakon što se kompletni spiskovi dostave Vladi Republike Srpske, koja će vršiti isplate.

Istovremeno, komisiji za utvrđivanje štete na poljoprivednim gazdinstvima dat je rok od dodatnih 15 dana kako bi kompletirali svoj dio posla i izvještaje dostavila Ministarstvu poljoprivrede RS.

Takođe, Gradski štab pozvao je vlasnike objekata, koji trenutno ne žive u BiH, da u Odsjek za civilnu zaštitu i poslove profesionalne vatrogasne jedinice dostave ovjerenu izjavu sa podacima o tome kome će biti uplaćena pomoć.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!