Društvo

ZAЈEDNIČKA SЈEDNICA VLADA SRPSKE I SRBIЈE – U toku sastanak Cvijanović i Brnabić (Konferencija za novinare od 13:30 časova na RTRS)

Sastanak predsjednika vlada Republike Srpske i Srbije Željke Cvijanović i Ane Brnabić počeo je u Trebinju, gdje će biti održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije. Planirano je potpisivanje memoranduma i sporazuma između dvije vlade, potvrđeno je iz Vlade Srbije.

Premijeri Republike Srpske Željka Cvijanović i Srbije Ana Brnabić, kao i ministri, razgovaraće o zajedničkim, započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji i situaciji u regionu, kao i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Srpske.

Konferencija za novinare od 13:30 časova na RTRS.

Loading...

Na sjednici će biti razmatrana saradnja dvije vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Biće riječi i o intenziviranju saradnje u oblasti namjenske industrije, o oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i saradnji u oblasti pravosuđa.

Na sjednici će biti razgovarano o razmjeni informacija i iskustva u oblasti institucionalnog organizovanja i finansiranja zaštite životne sredine, kao i o nastavku zajedničkih aktivnosti u realizaciji projekata u oblasti turizma.

Planiran je i odvojeni susret premijera Željke Cvijanović i Ane Brnabić, dodaje se u saopštenju.

Memorandum o saradnji vlada Srpske i Srbije u oblasti energetike potpisaće ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisaće memorandume o međusobnom priznavanju “velikih licenci” i o razmjeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola.

Sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija potpisaće ministri unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i Srbije Nebojša Stefanović.

Cvijanovićeva i Brnabićeva otvoriće popodne u naselju Gorica vrtić “Srbija” izgrađen donacijom Srbije na inicijativu predsjednika Aleksandra Vučića.

Izvor
RTRS
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!