Politika

Kovačević: Propust sa glasačkim listićima za Austriju nije slučajan

SNSD smatra da propust sa slanjem pogrešnih glasačkih listića za Predsjedništvo BiH biračima BiH iz Austrije nije slučajan, već da je to urađeno s ciljem namještanja rezultata izbora ili pripreme argumenata za njihovo poništavanje, rekao je za Srnu portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

On je ukazao da su pogrešni glasački listići poslati baš u Austriju u kojoj postoji veliki broj glasača srpske nacionalnosti i koji imaju namjeru da glasaju za područje Republike Srpske.

– Upravo na jedno takvo mjesto poslati su pogrešni glasački listići za Federaciju BiH umjesto za Republiku Srpsku, i to baš za Predsjedništvo BiH, za koje se kandiduje Milorad Dodik – rekao je Kovačević.

On kaže da iz Centralne izborne komisije BiH, umjesto što daju skandalozne i sramne komentare da je riječ o broju glasačkih listića koji ne mogu da utiču na rezultat izbora, treba da preuzmu odgovornost da isprave što prije ovu grešku za koju su direktno odgovorni i da ljudima koji su dobili pogrešne, što prije dostave odgovarajuće glasačke listiće.

– Tim ljudima treba da daju mogućnost za koju su se legalno i zakonski prijavili i da dobiju glasačke listiće na kojima mogu da glasaju za srpskog člana Predsjedništva BiH – rekao je Kovačević.

U suprotnom, upozorava Kovačević, SNSD će dobiti direktan argument da se sve ovo radi sa namjerom da se nanese direktna politička šteta Miloradu Dodiku i ovoj stranci.

Iz CIK-a BiH navode da je tokom kontrole procesa pakovanja glasačkih paketa za birače izvan BiH utvrđeno da je biračima u Austriji otpremljena pogrešna kombinacija glasačkih listića za Predsjedništvo BiH.

Stručni saradnik za odnose sa javnošću CIK-a BiH Maksida Pirić potvrdila je da je riječ o 232 glasačka listića za Predsjedništvo BiH i da taj broj ne može uticati na izborni rezultat.

Izvor
SRNA
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!