Društvo

Pandurević: Privreda na izdisaju i masovni odlazak radno sposobnog stanovništva

Aleksandra Pandurević, potpredsjednik SDS-a rekla je da Vlada Republike Srpske više od deceniju socijalni mir kupuje megalomanskim zaduženjima, a na kraju imamo privredu na izdisaju i masovni odlazak radno sposobnog stanovništva.

Iz SDS-a je saopšteno da je 2006. godine svaka 11 marka iz budžeta išla na optlatu duga, dok 2018. godine svaka druga marka budžetskih prihoda se izdvaja za ove svrhe.

– To nije sve. U 2018. godini FBiH je otkazala sve planirane aukcije dugoročnih obveznica, dok se Vlada RS zadužila na Bečkoj berzi za 320 miliona i to se zadužila kod šest domaćih banaka po kamati koja je tri posto veća nego što bi bila ovdje – naglasila je Pandurevićeva, a saopšteno je iz SDS-a.

Pandurevićeva je rekla i to da se rasterećenjem privrede fiskalnih i parafiskalnih nameta, otvaraju mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i povećanje prihoda te da kada je privreda jaka nije problem vraćati kredit.

Izvor
NN Uroš Vukić
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!