Banjaluka

Povodom početka školske godine: Radojičić posjetio školu „Jovan Cvijić“ (FOTO)

Povodom početka nove školske godine, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić posjetio je danas Osnovnu školu „Jovan Cvijić“ u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, koja je jedna od 19 škola koje su obuhvaćene ovogodišnjim programom obnove i sanacije školskih ustanova na gradskom i prigradskom području.

Prilikom obilaska, Radojičić je naglasio da je u rekonstrukciju ove škole uloženo 200.000 KM, i to u okviru zajedničkoj projekta Grada i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

– Nadam se da će učenici sada imati mnogo bolje uslove i da će im biti lijepo i ugodno u obnovljenoj školi. Takođe, tokom prve sedmice nove školske godine upozoravamo i sve učesnike u saobraćaju da naši najmlađi sugrađani izlaze na saobraćajnice. Pažnja je uvijek potrebna, ali od danas neka svi učesnici u saobraćaju budu na posebnom oprezu, jer je mnogo djece u saobraćaju – izjavio je Radojičić.

Direktorica škole Mila Nikić istakla je da je ova škola od danas bogatija za 79 prvačića, te da će oni, kao i ostali učenici i nastavnici, imati znatno bolje uslove za rad, pošto je zgrada škole tokom ljetnjeg raspusta u potpunosti „utopljena“, pošto je postavljena nova fasada i izmjenjena stolarija.

Povodom početka školske godine, danas je i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, obišao Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ u Obilićevu, u koju je ove godine krenulo 114 prvačića, podijeljenih u četiri odjeljenja. Predsjednik Talić naglasio je da Grad Banja Luka ulaže maksimalne napore kako bi stvorili što bolje uslove za rad osnovnih škola na gradskom i prigradskom području, zbog čega je i uslijedila ovogodišnja, velika akcije rekonstrukcije školskih ustanova. On je podsjetio da je, tokom ove godine, u sanaciju 17 osnovnih i dvije srednje škole uloženo nešto više od 1,9 miliona KM.

U nastojanju da se podigne svijest i samih učenika, a pogotovo 1.918 prvačića, koji ove godine po prvi put sjedaju u školske klupe, Grad Banja Luke je pripremio set prigodnih poklona, koji će ovih dana biti dijeljeni u svim osnovnim školama. Pored prigodnih majica, ove godine je po prvi put pripremljen i saobraćajni bukvar, čiji je cilj da najmalđe učenike poduči pravilnom ponašanju u saobraćaju.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!