Društvo

“Ovakve institucije ne trebaju ni mom ubijenom djetetu, ni grob da bude tu, ni meni a ni vama” (VIDEO)

Stotinu i šezdeset treći dan za redom su se građani okupili na centralnom gradskom trgu u Banjaluci.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, se obratio građanima:

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

– Istine i pravede nema, od ovih institucija i države neće ni biti! – rekao je.

Davor se zahvalio svima štosu 163 dana uz njega i zamolio za minut šutnje za sportsku legendu, Marijana Beneša.

Nakon kratke pauze Davor je podsjetio da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i da je kazna za to djelo predviđena do 45 godina robije. Potom se zahvalio medijima a posebno njemačkoj televiziji ARD koja je danas imala ekipu na Trgu.

– Na žalost, mi nemamo televiziju. Imamo državnu, zločinačku televiziju i novinsku agenciju SRNU, rekao je Davor a okupljeni građani su te riječi dočekali sa povicima negodovanja.

– Meni što prijetite, mene nije briga, ja života nemam od 17.3. Ali pošto prijetite grupi Pravda za Davida i svim ostalim ljudima i navodite kriminalce, ubice na njih, od sutr aćemo skupljati potpise i dokumente da priložimo institucijama iz Evropske unije. Kad neće naša država i naše institucije da zaštite građane.

– Pošto ste vi zločinci i ubice sa RTRS-a, SRNE i ostali. Javno progonite ljude i javno im stavljate metu na čelo. Znači, od sutra, bićete na vrijeme informisani kako će biti.

– Od institucija nema ništa, od države nema ništa. Govore non-stop da je Davor Dragičević rušitelj Republike Srpske. Naravno sa mnom i vi, grupa Pravda za Davida. Davor Dragičević, ubijeni David Dragičević i grupa Pravda za Davida su branitelji Republike Srpske i Ustava i institucija ali ovakva Republika Srpska, ovakve institucije ne trebaju ni mom ubijenom djetetu, ni grob da bude tu, ni meni a ni vama.

– Ubice se uvijek vraćaju na mjesto zločina. Danas čitav dan me prate i došli su do mjesta gdje su položili Davida Dragičevića, na ušću Crkvene u Vrbas. Eto koliko su pametni. Znači, stara izreka “Ubice se uvijek vraćaju na mjesto zločina”. U istim uniformama, vozilima i registracijama.

– Niti vjerujem niti me više zanima: ni Tužilaštvo, ni MUP, niko. Svi znaju istinu, niko neće da kaže, da prizna. Svi čekaju izbore. Svi čekaju da Davor Dragičević uhvati zmiju rukama. Ja sam davno uhvatio zmiju sa obadvjema rukama i rekao sam svima: i ko su ubice i nalogodavci i sve. A oni hodaju, šetaju, ljube svoju djecu, bahate se i dalje. A moje dijete trune blizu moje kuće.

– Slomiti me nećete, zdrav razum imam i logiku. Imam i srce koje kuca i za mog Davida i za svu djecu.

Davorove riječi:

“Ali nećete dugo! Rok vam je peti oktobar, petak, 2018. godine!”

su dočekane velikim aplauzom.

– Svim institucijama: moraćete se opredjeliti svi, jeste li za istinu i pravdu ili ste saučesnici, zločinci i ubice u organizovanom ubistvu Davida Dragičevića.

Na Trgu se potom ponovo čula pjesma koju je David Dragičević komponovao i izveo, Klinac u getu.

– Čega se bojite inspektori? Dođite ovdje, rekao je Davor i uputio “veliki pozdrav za saučesnika u organizovanom ubistvu Davida Dragičevića, harmonikaša, Sinišu Kojdića“, kazao je Davor dok su članovi grupe Pravda za Davida otkrivali harmoniku na Trgu uz opšte oduševljanje okupljenih ljudi.

– Evo ti Siniša malo bakšiša od Davora Dragičevića, trebaće ti tamo gdje budeš išao, rekao je Davor.

– Ja sam konobar. Račun još nisam otkucao, ni naplatio ni poslao u poresku inspekciju, ali ubrzo će doći i dugme “total”.

Daniela Ratešić Došen je zatim pročitala tekst podrške.

– Već dugih šest mjeseci imam samo dvije misli u glavi: prva je David Dragičević, druga je Teodora Dragičević, moja kćerka, Davidova sestra. Za 5 godina, kad napuni 18 rođendan a ja sam je odgajao na svoj način, kad me pita “Tata, ubili su Davida! Tata, šta su uradili, pa ubili su mi brata, ubili su ti sina! Tata, šta si uradio? Pa ubili su nam prezime, vjeru, naciju, slavu, svijeću, Božić, sve…TATA, ŠTA SI URADIO?” – povikao je Davor.

– Šta ću da odgovorim Teodori Dragičević? Ja sam se takav rodio, David se takav rodio i Teodora Dragićević se takva rodila. Besa je besa. David je Dragičević i Teodora je Dragičević.

Mali Nikolo je zatim izrecitovao Davidovu pjesmu a Ozren Perduv je pročitao Davidovu molitvu.

Davor se još jednom obratio sugrađanima

– Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Hoćete mi i to dvoje ubiti možda? Nek’ upali svijeći, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli, reče odlazeći predsjednik ove države – kazao je Davor.

– Ko je glavni baja? – povikao je Davor a okupljeni građani su odgovarali “Lukač, Lukač…”.

– Ćelo, gdje si? Ćulume Darko, gdje si? Patologu Željko Karanu, gdje si? Molite Davora Dragičevića da smanji retoriku na Trgu? Ubili ste mi dijete budale jedne. Mene, ubijate sve ljude oko mene. Šezdeset dana, pogledajte. Pola miliona ljudi ubijate u zemlji i u dijaspori.

– Neće moći! Kad prođu izbori pa ubij Davora, strpaj u ćuzu, trpaj sve. Šta imate vi s Davorom Dragičevićem? Ja što jalem ovdje, osudite me. Vi radite na predmetu organizovano ubistvo Davida Dragičevića.

– Ja imam svoj matični broj, David ima svom matični broj. Radite na organizovanom ubistvu Davida Dragičevića a sa mnom radite šta hoćete AKO SMIJETE!

 

(foto: Sofija Sofokle Grmuša)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!