Društvo

Obustava saobraćaja kroz Novi Grad zbog uklanjanja avio-bombe

Zbog uklanjanja avio-bombe iz Drugog svjetskog rata ispod mosta na Sani u Novom Gradu, saobraćaj će danas od 16.00 do 18.30 časova biti potpuno obustavljen na dionicama magistranog puta Novi Grad-Prijedor i Novi Grad-Bihać koje prolaze kroz ovo mjesto, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraćaj odvija nesmetano, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke postoji mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog izgradnje sistema naplate putarine na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, na lokalitetu Petlja Mahovljani jedan, do 29. septembra biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, zbog izgradnje auto-puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, pa se saobraćaj odvija usporeno. S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa iz AMS mole vozače za strpljenje.

U toku je izgradnja male hidroelektrane “Glavica” na rijeci Plivi, tako da je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu na dionici Baraći-Šipovo.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Na magistralnom putu M-16, dionica Klašnice 2-Šargovac izmijenjen je režim saobraćaja zbog uklanjanja naplatnih kućica.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-6, dionica granica Republike Srpske /Trnovica 2/-Trebinje zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore. Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže, na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske na području Bijeljine/ obustavljen je saobraćaj za sva vozila.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se zbog većeg odrona i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog sanacije klizišta, režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na dionicama regionalnih puteva Bratunac-Skelani i Bratunac tri-Drinjača, kao i na nekoliko lokaliteta regionalnog puta Karanovac-Mitrovići i regionalnog puta Mitrovići-Prisika.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na prelazu Novi Grad -Dvor.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!