Društvo

Podrška oboljelima od rijetkih bolesti

Centar za socijalni rad Banjaluka i Savez za rijetke bolesti RS potpisali su danas u Banjaluci memorandum o saradnji i razumijevanju.

Cilj ovog memoranduma je da se zastupaju interesi lica sa rijetkim oboljenjima i da im se pruži stručna pomoć za ostvarivanje prava iz socijalne zaštite, kao i da se edukuju korisnici i njihove porodice o načinu realizovanja prava.

Loading...

“Centar za socijalni rad će kroz svoju evidenciju voditi oboljele od rijetkih bolesti na osnovu kartice koju je izdao Savez za rijetke bolesti RS i zajedno ćemo razvijati usluge koje su u domenu socijalne zaštite”, kazala je Irena Joldžić, direktorica banjalučkog Centra za socijalni rad.

U Savezu za rijetke bolesti RS, gdje imaju 200 pacijenata sa 90 dijagnoza, rekli su da im potpisivanje ovog memoranduma mnogo znači, ali da su i do sada imali saradnju Centrom za socijalni rad i njegovu podršku.

“Centar za socijalni rad je predložio da zaključimo memorandum o saradnji, koji smo ranije usaglasili i dogovorili, a sada i potpisali”, rekla je Biljana Kotur, predsjednica Saveza za rijetke bolesti RS.

Navedeno je da će potpisnici memoranduma redovno izvještavati jedni druge o potrebama i realizovanim aktivnostima.

Centar za socijalni rad će odrediti i socijalnog radnika koji će raditi direktno sa Savezom na realizaciji projekata ili usluga.

Izvor
NN/Bojana Kljajić
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!