Društvo

Govedarica: Dodik zastupa hrvatske interese

Milorad Dodik, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, podržava politički program HDZ BIH po kojem bi BiH bila podijeljena na četiri teritorijalne jedinice, rekao je Vukota Govedarica, kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika RS.

On je rekao da nema problem s HDZ-om i njegovim programom, već sa predsjednikom RS za kojeg tvrdi da zastupa hrvatske interese i prijeti da RS izgubi dio teritorije.

Loading...

“Veoma je opasno za srpski narod, RS i njenu poziciju da Milorad Dodik bude srpski član Predsjedništva”, rekao je Govedarica.

Govedarica tvrdi da Dodik ima istoriju “antisrpskog” djelovanja, pominjući predaju arhivske građe Jasenovca Hrvatskoj.

“Ako je mogao prodati ili predati jasenovačku građu, prodaće ili predati RS i zato pozivam sve razumne ljude da shvate ozbiljnost situacije”, rekao je Govedarica.

Govoreći o sinoćnjem napadu u Banjaluci, rekao je da se ponovo pokazalo da bezbjednosna situacija u RS nije dobra, a odgovarajući na pitanje zašto je Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH u Banjaluku pozvao kosovskog ministra Pacolija, rekao je da mu je drago da on nije došao u Banjaluku, i da je to Dodikov prijatelj. Zapitao se i zašto je MUP Srpske izdao pasoš Elvisu Keljmendiju, za kojeg tvrdi da je međunarodni kriminalac, a koji je utočište pronašao u RS.

Na pitanje o prisluškivanju Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, rekao je da je to spin za koje je davno dokazano da se nikad nije desilo i zaključio da se radi o početku prljave kampanje protiv Saveza za promjene.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!