Društvo

Ivanić: Neka Dodik iznese dokaze o navodnom prisluškivanju

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pozvao je predsjednika RS Milorada Dodika ili bilo koga drugog da iznese dokaze o navodnom prisluškivanju Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića od strane OBA.

“Tražio sam od Dodika još prije dva i po mjeseca da mi dostavi bilo kakve dokaze. Rekao sam i da sam spreman da otkažem i gostoprimstvo diplomatskim predstavnicima, ako su umiješani u to. Nikad ništa nije dostavio, i to je Dodik- izađe sa velikom tezom, a nikad je ne dokaže”, rekao je Ivanić, prenose današnje “Novosti”.

Loading...

On je naveo da je Zajednička parlamentarna komisija za nadzor nad radom OBA BiH utvrdila da nije bilo prisluškivanja zvaničnika Srbije i BiH, a na čelu te Komijsije je bio Dodikov stranački kolega, Nikola Špirić.

Taj dokument, kodnog naziva “Ušće” bio je posljednji dokument o kojem su obaviještene zajedničke institucije, poslije toga nije bilo ništa, dodao je Ivanić.

On je još upitao zašto Dodik o britanskim špijunima, koji navodno pomažu OBA u prisluškivanju, nije pričao na sastanku sa britanskim ambasadorom u BiH Edvardom Fergusonom, nego mu se najsrdačnije zahvaljivao.

Izvor
Tanjug
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!