Banjaluka

Sportske sekcije ponovo u svim banjalučkim školama

Sa početkom nove školske godine, đaci u svih 26 osnovnih škola na području Banje Luke biće u prilici da se bave željenim sportskim aktivnostima u okviru sportskih sekcija, bez plaćanja bilo kakvih naknada i članarina.

Sa početkom nove školske godine, đaci u svih 26 osnovnih škola na području Banje Luke biće u prilici da se bave željenim sportskim aktivnostima u okviru sportskih sekcija, bez plaćanja bilo kakvih naknada i članarina.

Formalni okvir za ovaj, dugo pripremani projekt otvoren je današnjim potpisivanjem ugovora između Grada, direktora škola i 27 profesora fizičkog vaspitanja, koji će, zahvaljujući ovom angažmanu, biti u prilici da steknu neophodno radno iskustvo.

Loading...

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je, u ime Grada, potpisao ugovor sa direktorima i profesorima, izrazio je zadovoljstvo što će ovaj projekat konačno zaživjeti u praksi, pogotovo što je prvobitno bilo zamišljeno da njegova realizacija krene još prije šest mjeseci, ali je početak kasnio zbog komplikovanih procedura u vezi dobijanja potrebnih saglasnosti.

– Korist od realizacije ovog projekta je višestruka, s tim da je u najvećem interesu same djece. Cilj je da se podigne fizička aktivnost kod djece, što je posebno značajno ako znamo da je u posljednjih nekoliko godina znatno povećan broj osnovaca sa oboljenjima kičme, pretilosti i sličnim znacima nedostatka fizičke aktivnosti. S druge strane, projekt je dobar i za same profesore fizičkog vaspitanja, koji su u prilici da, kroz ovaj projekt, steknu neophodno radno iskustvo koja im se, u potrazi za poslom, postavlja kao uslov – rekao je Radojičić. On je dodao da se na ovaj način, po uzoru na prijeratnu praksu, stvara dobra baza i za same sportske klubove, koji će biti u prilici da iz školskih sportskih sekcija regrutuju one najtalentovanije.

Mladen Čeko, jedan od profesora koji će raditi sa djecom u školama, izrazio je zadovoljstvo što će osnovci imati priliku da se bave sportom u svoji školama, bez plaćanja bilo kakvih naknada.

– Drago mi je što konačno počinje provođenje ovog projekta, koji će pomoći najviše samoj djeci koja će biti u prilici da se bave željenim sportom – rekao je Čeko.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!