Banjaluka

Zbog izgradnje kružnog toka, od subote obustava saobraćaja u Aleji Svetog Save

Radovi na izgradnji kružnog toka na spoju Aleje Svetog Save i Gundulićeve ulice biće završeni do kraja iduće sedmice, što je znatno brže od ugovorenog roka, potvrđeno je danas u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Zbog završnih radova na izgradnji ove rskrsnice, od subote 8. septembra do srijede 12. septembra, biće u potpunosti obustavljen saobraćaj na gradilištu, najavljuju iz nadležnog odjeljenja.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić ističe da će, tokom obustave, saobraćaj biti preusmjeren u druge ulice. On apeluje na vozače da imaju strpljenja tokom obustave saobraćaja.

– U zajedničkom interesu je da se radovi na ovoj kružnoj raskrsnici okončaju što je prije moguće kako bi bio ubrzan tok saobraćaja. Takođe, vozači bi u narednim danima posebnu pažnju trebalo da obrate na pješake koji se kreću ovom dionicom, pogotovo ako znamo da je počela školska godina i da se u blizini te trase kreće veliki broj djece – ističe načelnik Sandić.

Prema ugovoru sa izvođačem, rok za završetak radova ističe 25. septembra, ali je očekivanje da bi kružni tok trebalo da bude u funkciji desetak dana ranije.

Da bi se u ovom dijelu grada saobraćaj odvijao sa manje problema odnedavno je i dio Ulice vladike Platona pored tržnog centra „Zenit“ pretvoren u dvosmjernu, a kod Crkve Svete Trojice u funkciji je novi kružni tok, koji je znatano smanjio gužve na ovoj trasi.

Vrijednost radova na kružnoj raskrsnici Aleje Svetog Save i Gundulićeve ulice iznosi 260.000 KM. Kako je projektovano, propusna moć na raskrsnici biće 20.000 vozila na dan, što bi trebalo značajno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u centru grada.

– U okviru ovih radova, na tri lokacije koje su u vezi sa ovim kružnim tokom, doći će do izmještanja autobuskih stajališta. Tako će stajalište kod hotela „Krajina“ dobiti tzv. ugibalište da ne bi dolazilo do nepotrebnih zastoja u saobraćaju. Stajalište kod kafe bara „Marbel“ izmješta se u Aleju Svetog Save, a biće izgrađeno i još jedno jedno dodatno stajalište na pravcu prema dvorani Borik – naveo je Sandić.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!