Društvo

Davor Dragičević: Ići ćemo na izbore kad riješite ubistvo (VIDEO)

Građani su se večeras okupili stotinu i šezdeset šesti dan za redom na centralnom banjalučkom trgu.

Davor Dragičević s eobratio sugrađanima:

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš davide, dušo naša!

Loading...

Podsjetio je da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i da je predviđena kazna za to djelo do 45 godina robije.

– Svi koji ste učestvovali na bilo koji način, bićete osuđeni na maksimalne zatvorske kazne bez prava na pomilovanje. Vi ste sotone i ubice. Da vas više niko nikad ne vidi, ni majka ni otac, ni djeca, ni braća, niko, rekao je Davor.

– Druga stvar, mi ne idemo odavde. Mi ostajemo ovdje a vi svi: tužioci, sudije, MUP-ovci, SUP-ovci, tupovci, dupelisci…ćete otići odavde. Ovo je naša zemlja, ovo je naš grad. I mi smo ljudi, imamo pravo na život. Ako nemamo na istinu i pravdu, imamo pravo na život dostojan čovjeka i tako će i biti.

– Možda ti je i moj David vjerovao ali ne vjerujem da ti je vjerovao. Nek’ milokliz tvoj, ja Davor Dragičević, nikad’ past’ neću, to ti je jasno. Malo su ti bile oči krvave, malo crvene. Malo si nervozan, usplahiren. Zašto? Hvala bogu, svi ti živi i zdravi. Imaš para ko Džajić a i on je mala beba za vas.

– Finansije nisu neki problem. Problem ti je narod i svima vama kojima više ne vjeruje. Ubijate svaki dan. Ne mora biti ubistvo da se neko ubije. Ubijate narod psihički, maltretirate. Otimate im koricu hljeba iz usta. Otimate djeci ovoj pravo da odrastaju, kao što sam i ja nekad i moja generacija, bezbrižno, uz porodicu, uz porodični ručak, uz kumove, braću i prijatelje. Uz raju. Nikad niste imali raju a niste ni bili član raje, tako da ne znate šta je to.

– Zločinci i ubice nemaju ni vjeru ni naciju, imaju samo svoj interes. Kažeš danas “nisi ja rekao da je lopov, narkoman, da je ubica”. Ima snimak, jok ja sam.

– Kažete “pobijedićete na izborima” pa prstom. Nećete pobijediti nigdje. Izbora neće biti. Kad riješite najvažnije pitanje u ovoj državi, Republici Srpskoj, ubistva nevine djece, koja se ne mogu vratiti. Ubistva i silovanja, maltretiranja. Onda ćemo ići na izbore. A mijenjaćemo ih, ako treba, svakih sedam dana.

– Dosta je! Dosta je sine! Krenulo je. Dva jataka, ti znaš da nas ne interesuje. Samo gore piramida. Kad piramida bude, biće dole sve. A zločinci i ubice nemaju gdje otići. Evropska unija ne prima takve građane. Čitav svijet. Na vašu žalost, neće vas ni crkva primiti. Vidi i Bog sve gore.

– Pošto i dalje, iz dana u dan, napadate i mene i ljude oko mene, grupu Pravda za Davida, i prijetite: Ja, Davor Dragičević, Davida Dragičevića nisam uspio spasiti, ali ćerku, njegovu braću, njegovu majku ću sigurno zaštititi. Svojim životom, svojim srcem. Rekao sam…i grupu Pravda za Davida. Crno ispod nokta ako bude falilo, znate šta ćete dobiti i gdje ćete ići – poručio je Davor.

Davorove riječi:

– I šta ćemo sad? – upitao je. Ko je osumnjičeni? Je li obični građanin? Osumnjičeni su pripadnici zločinačke organizacije, MUP-a Republike Srpske, u uniformama i amblemima Republike Srpske. Ko ruši Republiku Srpsku? Oni gore na vlasti!

su ispraćene velikim aplauzom okupljenih.

Nakon što je puštena pjesma Klinac u getu, Ozren Perduv je pročitao tekst podrške a mali Nikolo je recitovao Davidovu pjesmu. Ozren je potom pročitao Davidovu molitvu.

Davor se obratio Davidu

– Znam ja dušo moja šta ti misliš. Ali nisi poginuo na pješačkom, nisi se potukao pa te ubili, nisi pao pa te ubilo, nisi se razbolio pa umro, nisi… Šta su ti radili? To ja i ti znamo, i ko ti je radio. Šta poslije pričaju o tebi, sine, je li znaš? I o tvom tati i mami i sestri i braći i ovim ljudi koje nisi poznavao. Pogledaj šta ih je oko tebe? Je li znaš šta je učinio Darko Ilić, komšija naš, pričao? Dragan Lukač? Karan, patolog? Botovi? Ćeranić, Lazanjski, Vasić… Je li znaš šta Predsjednik, sine, kaže o tebi? Predsjenik države! Premijer… Je li znaš sine? E neče moći, sine, izvini, ja sam ipak stariji, lutko moja. Moraš šlušati ćaću, to da znaš ko ubvijek u životu. A sliušao si me, tako da neće moći sine. Besa je besa za tebe. Druge nemam, ljubavi moja, živote moj, rekao je Davor na kraju današnjeg obraćanja.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!