Banjaluka

Banjalučki vatrogasci novim vozilom mogu i kroz vatru

Profesionalna teritorijalna vatrogasna jedinica grada Banjaluka dobila je novo vozilo, koje se može koristiti za gašenje svih vrsta požara, uključujući i industrijske požare.

Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, istakao je da je nabavkom ovog vozila Vatrogasna brigada grada opremljena najsavremenijom opremom za gašenje požara.

Vozilo je opremljeno kapacitetom vode od 10.000 litara i 1.000 litara pjenila – istakao je Ćućun.

Prema njegovim riječima, to je prvo vozilo ove vrste u Vatrogasnoj brigadi.

– Vozilo je opremljeno i ostalom zaštitom, što znači da se može kretati kroz požare – pojasnio je Ćućun.

Dodao je da se ovo specijalno vozilo može koristiti i za vatrogasno obezbjeđenje na aerodromu jer ima takve karakteristike.

Prema njegovim riječima, vrijednost ovog vozila je oko 585.000 KM.

Ćućun je naglasio da je u toku javna nabavka za teretno motorno vozilo za tehničke intervencije kod preduzimanja preventivnih mjera za zaštitu od poplava ili zemljotresa.

– Imajući u vidu da su grad i Civilna zaštita prošle godine nabavili i radne mašine, nabavkom ovog vozila postići će se potpuna samostalnost i operativnost u izvršenju zadataka – kazao je Ćućun.

Dodao je da je vrijednost nabavke teretnog motornog vozila za tehničke intervencije oko 300.000 KM.

– Gradu će mnogo značiti novo vozilo koje smo nabavili, ali i ovo za koje smo raspisali nabavku, nakon čega ćemo biti u potpunosti operativni za izvršenje svih zadataka s kojima se budemo susretali – naglasio je Ćućun.

Informacije za građane

Vatrogasna brigada grada pokrenula je zvaničnu Facebook stranicu “Vatrogasna brigada Banjaluka“, na kojoj građani mogu dobiti sve potrebne informacije o intervencijama koje su vatrogasci imali i sve ostale informacije koje ih interesuju.

– Ovo je novina u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, koju smo pokrenuli prije sedam dana. Na stranici će građani moći vidjeti i čime su vatrogasci opremljeni – rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka.

Izvor
NN/Marija Gajić
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!