Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Žurka na točkićima za velike i male

S ciljem promocije zdravog načina života i odlične zabave “Banjalučka rolerijada” okupiće iduće subote brojne zaljubljenike u rolanje iz Srpske i regiona koji će, takmičeći se u nekoliko disciplina, pokazati šta znaju i umiju na točkićima.

Masovna žurka na rolerima trajaće više sati, a na Trgu Krajine sjatiće se roleraši svih uzrasta, od onih najmlađih, koji su tek naučili da hodaju, pa sve do onih koji su u poznim godinama odlučili da se rekreiraju na taj način.

Organizator rolerijade, koju je podržao grad Banjaluka, jeste Škola sporta “Zvjezdica”, a njen koordinator Srboljub Vuković nada se da će centar grada biti krcat, te da će sve odisati dobrom energijom.

– Manifestacija ovog tipa biće održana prvi put u Banjaluci, a riječ je o takmičenju međunarodnog karaktera. Očekujemo više od 300 učesnika iz cijelog regiona, a dolazak su već potvrdili klubovi iz Srbije i Slovenije. Osim učesnika iz Banjaluke, doći će i zaljubljenici u rolere iz Prijedora, Mrkonjić Grada, Kneževa, ali i drugih krajeva – rekao je Vuković.

Objasnio je da će se učesnici takmičiti u tri discipline i šest starosnih kategorija, s tim da je najmlađa kategorija do šest godina, a najstarija iznad 15.

– Prva disciplina je spid i roleraši će voziti trku u dužini od oko 300 metara. Organizovaćemo i poligon na kojem će učesnici imati zadatak da savladaju određene prepreke, a imaćemo i disciplinu slalom. Za vrijeme takmičenja imaćemo nastupe banjalučkog Plesnog kluba “Blok” – objasnio je Vuković i dodao da su za prva tri pobjednika u svim disciplinama i kategorijama obezbijeđene diplome, medalje i nagrade sponzora.

Istakao je da im se mogu pridružiti svi koji znaju voziti rolere, te da su za sve posjetioce ovog planetarno popularnog događaja pripremili bogat zabavni program.

– Najmlađi će imati priliku da učestvuju u brojnim tematskim radionicama, kao što su “sam svoj majstor”, u okviru koje će moći iskazati svoju kreativnost. Biće tu i trka na daljinske automobile, a imaćemo i stalke za crtanje. Najljepši crteži i pobjednici trke daljincima biće nagrađeni – rekao je Vuković.

Stariji posjetioci će, kako kaže, moći da besplatno izmjere pritisak i šećer u krvi jer će biti postavljena i terenska laboratorija, a dobra zabava očekuje i ljubitelje “pežo” automobila koji će imati priliku da testiraju ove četvorotočkaše.

– Biće to kompletno druženje za cijelu porodicu. Zanimljivo će biti i onima koji se budu takmičili, ali i onima koji dođu da navijaju. Pozivamo sve da nam se pridruže, a zainteresovani za takmičenje mogu se prijaviti elektronski, putem naše stranice skolasportazvjezdica.com/blrolerijada.

– Učešće je potpuno besplatno – istakao je Vuković i naveo da će prijave biti moguće i na dan rolerijade tokom registracije učesnika, koja će početi od devet časova i 30 minuta.

Škola sporta “Zvjezdica”

Srboljub Vuković kaže da su rolerijade planetarno popularna druženja širom svijeta, te da su članovi škole “Zvjezdica” osvojili brojne medalje na raznim takmičenjima na točkićima.

– Nagrade smo osvajali na rolerijadama u Beogradu, ali i drugim gradovima i presrećni smo što takvu manifestaciju možemo organizovati i u Banjaluci – rekao je Vuković.

 

Izvor
glassrpske
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button