Banjaluka

Otvoren društveni dom u Verićima (FOTO)

Nakon više od tri decenije čekanja, mještani Verića su dobili savremeno izgrađen i opremljen društveni dom.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, danas je svečano otvorio ovaj društveni dom i tom prilikom naglasio da je Grad uložio 100.000 maraka za uređenje i opremanje doma. On je rekao da će ovo biti multifunkcionalan objekat u kojem će, pored mjesne zajednice, biti smješeni ambulanta, apoteka, laboratorija, a predviđen je i prostor za nevladine organizacije.

– Ovo je sigurno najljepši i najuređeniji dom na seoskom području. Urađeni su fasada, stolarija, spoljašnje uređenje, kao i prilaz domu. Verići su naselje u kojem su veoma aktivna udruženja kao i mjesna zajednica, ovdje žive veoma vrijedni i radni ljudi, i zaista im treba pomoći – rekao je Radojičić.

Loading...

On je najavio da će se uskoro biti raspisan tender za izgradnju velikog objekta na Laušu, vrijednosti oko million maraka u kojem će biti smještene obje mjesne zajdnice, policijska stanica, matična kancelarija.

– Nakon toga slijedi Petrićevac, gdje je takođe napravljen projekat i obezbijeđena početna sredstva. Nadam se da ćemo do kraja godine ući i u taj posao. Iduće godine završićemo unutrašnje uređenje doma u Krminama i odredićemo još dvije lokacije na kojima ćemo dodatno raditi, vodeći računa da bude na različitim krajevima grada. Prošle godine smo društvene domove radili u Dragočaju, Ljubačevu i Debeljacima – naglasio je gradonačelnik.

Predsjednik Savjeta MZ Verići Slaviša Vučkovac, izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku na pomoći prilikom uređenja i opremanja društvenog doma. On je podsjetio da je gradnja doma započeta još prije 33 godine i da je sada konačno završen. On je istakao da je izgradnja doma od ogromnog značaja za lokalno stanovništvo koje ća sada mnoge usluge dobijati na jednom mjestu, u savremenom objektu.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!