Društvo

Davor Dragičević poziva sve građane da izađu 5. oktobra na ulice (VIDEO/FOTO)

Sto šezdeset i deveti dan za redom su se građani večeras okupili na centralnom banjalučkom trgu.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, se obratio građanima:

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

– Dogodila se još jedna u nizu epizoda zločinačkih konferencija. Na pitanje novinarke ministru Draganu Lukaču, da policajci nisu mogli slučajno da bace gaće, Lukač odgovara “Jeste li vi ikada išta u životu izgubili?”. Psi laju karavani prolaze. Samo neka se oglašavaju i neka im vjeruju zločinci i ubice. Kao što stoji iza ubistva mog djeteta. Kao što stoji iza auta kog su ga taj dan dovezli i položili po izjavi svjedoka u kanalizaciju, tj. u govna.

– Naravno da su danas odbili novu sjednicu Narodne Skupštine. Naravno da neće i ne smiju da priznaju organizovano ubistvo. Zato što sve znaju. Naravno da su se stavili iza institucija. Ali brzo će doći 5. oktobar, petak.

– Pozivam sve ljude, građane Republike Srpske i Bosne i Hercegovine da izađu mirno i dostojanstveno na ulice. Ja ću doći ovdje kod svog djeteta. Do tog datuma tražimo istinu i pravdu koju nećemo dobiti. Od 5. oktobra mi ljudi kojima je stalo do života naše djece, do života naše djece. Do naše časti, obraza, poštenja i samo osnovno da imamo pravo na život. Ja ću ovdje doći 5. oktobra i dok ne bude zadovoljena istina i pravda za mog ubijenog Davida i ostale djece ja neću odavde otići. Probajte me smaknuti i otjerati, vidjećete šta će biti, poručio je Davor.

– Davno sam vam poslao upozorenje svima. Danas sam svim političkim partijama poslao dopis da se izjasne jasno i glasno. Da ili ne. Imaju vremena do sutra da odgovore:

  • Ko je za istinu i pravdu?
  • Ko je za institucije Republike Srpske?
  • Ko je za građane Republike Srpske?
  • Ko je za zakon, red i mir?
  • Ko je za zločince i ubice i rušitelje institucija Republike Srpske?

DOSTA JE – poručio je Davor.

– Previše vremena smo vam dali. Materijalnih i nematerijalnih dokaza. Tući nas nećete. Pipnuti nas ne smijete. Mi ćemo ostati ovdje a vi nećete. Vi ćete imati svoj smještaj, da li u ovoj ili nekoj drugoj državi. Mira nikada neće biti za vas.

Ako nema istine i pravde za Davida Dragičevića, i za svu ostalu ubijenu djecu i ovog naroda, neka ne bude mira za vlast! 5. oktobar je blizu – upozorio je Davor

Davor se zahvalio svima koji mu pružaju nesebičnu podršku sto šezdeset i devet dana. Zahvalio se, kako je rekao, divnim i poštenim ljudima koji su mu davali informacije. Mada su bile prekasno, dodao je.

– Pošto smo mogli spasiti možda čak i život Davidov. A da ne govorim da smo mogli sve saučesnike naći. Direktor nije dao. MUP nije dao. Ništa protiv radnika M:tel-a nemam, ali od danas više nisam pretplatnik M:tel-a. Ko zna koliko sam im para dao, a oni meni ne daju trunku nade, rekao je Davor Dragičević i bacio hrpu telefonskih računa.

– Za pokušaj ubistva novinara BN Televizije određen je pritvor 30. dana. Za organizovano ubistvo Davida Dragičevića i pored podizanja optužnice, svi i dalje na slobodi. Zločinci i ubice među nama, kazao je on.

– Za sve što se bude događalo od 5. oktobra, biće svi krivi koje sam imenovao.

Članovi grupe Pravda za Davida su, i večeras, čitali pisma podrške.

(foto: Sofija Sofokle Grmuša)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!