Politika

Nije utvrđen dnevni red za sjednicu o slučaju “Dragičević”

U Banjaluci je održana sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj nije utvrđen konačni prijedlog dnevnog reda za održavanje 30. posebne sjednice.

Opozicioni poslanici smatraju da je ponovo prekršen poslovnik o radu.

Loading...

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, je rekao da je manji dio MUP-a i pravosudnih institucija dio hobotnice uvezan s političkim partijama i da će, kako je rekao, tek promjena vlasti značiti rješavanje Davidovog ubistva.

Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a, je rekao da prema Poslovniku vladajuća većina nije imala pravni osnov da ne zakaže sjednicu i dodao da je ovo dokaz da je skupština pala pod kontrolu vladajuće većine.

Borenović je dodao da je bezbjednosna situacija zabrinjavajuća i najavio da će zbog jučerašnjeg incidenta u Čelincu biti podnesena prijava protiv Dodika.

Kolegijum se izjašnjavao o utvrđivanju konačnog prijedloga dnevnog reda u kojem se navodi da “Kolegijum utvrđuje: saglašeni prijedlog dnevnog reda, datum i vrijeme trajanja zasjedanja Narodne skupštine”, te da se „o pripremljenom prijedlogu dnevnog reda izjašnjava i utvrđuje ga Kolegijum Narodne skupštine“.

Za predloženi dnevni red glasali su predstavnici klubova poslanika SDS-SRS RS i PDP, protiv su bili predstavnici klubova poslanika SNSD i SP, dok su predstavnici klubova DNS-a i SDS-K bili suzdržani.

Sjednici Kolegijuma nisu prisustovali predstavnici klubova poslanika NDP i Domovine.

Opozicioni poslanici su tražili da se održi posebna sjednica sa jednom tačkom dnevnog reda, “Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija Srpske u slučaju ubistva Davida Dragičevića”.

Sjednicom u prostorijama parlamenta Srpske predsjedavao je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Sazivanje posebne sjednice sa istim prijedlogom dnevnog reda već jednom je potpisima zatražilo 28 poslanika, ali Kolegijum 28. avgusta nije utvrdio konačni prijedlog dnevnog reda, nakon čega sjednica nije ni zakazana.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!