Društvo

Ambasada SAD-a: Postoje informacije da je Špirić bio uključen u javnu korupciju

Državni sekretar SAD Majkl Pompeo i Ministarstvo inostranih poslova SAD posjeduju vjerodostojne informacije da je potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić bio uključen u javnu korupciju i ostvario korist od iste, uključujući ostvarivanje nepropisne koristi tokom obavljanja javnih funkcija i ometanje javnih procesa tokom svog mandata kao člana Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću Ambasade SAD-a.

“Kada državni sekretar posjeduje vjerodostojne informacije da je neki zvaničnik bio uključen u značajne koruptivne aktivnosti, Odjeljak 7031(c) (Department of State, Foreign Operations, and Related Programs Act of 2018) nalaže da taj zvaničnik i članovi njegove neposredne porodice budu označeni kao osobe kojima nije dozvoljen ulazak u SAD”, navodi se saopštenju.

Loading...

Kako su naveli, korupcija nanosi značajnu štetu ekonomiji, društvu i bezbjednosti, omogućava postojanje organizovanog kriminala, te potkopava povjerenje u vladavinu prava i vlast. To, kako se dalje navodi, direktno utiče na nacionalne bezbjednosne, ekonomske i spoljnopolitičke interese kako Sjedinjenih Američkih Država tako i partnerskih zemalja.

“S obzirom na okolnosti ovog konkretnog slučaja, vjerujemo da je važno da vlasti i javnost Bosne i Hercegovine budu upoznati sa time koliko ozbiljno Sjedinjene Američke Države shvataju problem javne korupcije i uključenost gospodina Špirića u koruptivne aktivnosti. Vlada Sjedinjenih Američkih Država i dalje ukazuje na važnost postojanja zakona u BiH koji sprječavaju korupciju i pružaju podršku jakim i neovisnim policijskim i pravosudnim institucijama potrebnim za bilo kakav ozbiljan korak u borbi protiv korupcije”, saopštili su iz Kancelarije za odnose sa javnošću Ambasade SAD-a.

SAD su uvele sankcije poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću zbog, kako je navedeno iz Stejt departmenta, umiješanosti u veliku korupciju.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!