Politika

Komšić pozvao Dodika da odustane od kandidature

S obzirom na tehničku nemogućnost predstavljanja interesa BiH u svijetu, pa i interesa RS, a sve zbog čvrstog prisustva na crnoj listi SAD, kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik morao bi da odustane od kandidature, kazao je danas predsjednik DF-a Željko Komšić.

“Gospodin Dodik je izvan sistema međunarodnih odnosa, što samo dodatno potvrđuje stavljanje Nikole Špirića na crnu listu SAD. Dodik bi sam trebao da povuče svoju kandidaturu jer je neozbiljna i upravo šteti interesima građana koje pretendira da zastupa”, smatra Komšić.

Loading...

“Vi se, gospodine Dodik, s obzirom na okolnosti u kojima se nalazite, ne možete ni sastati sa političkim predstavnicima demokratskih država, ne možete očima vidjeti Bijelu kuću, a brojne neugodnosti, zbog vašeg položaja sa posebnim potrebama, izazvao bi pokušaj da se obratite pred Generalnom skupštinom UN-a, jer se svijet ne bi prilagođavao vama, što je ne malo nego veliko poniženje za srpski narod u BiH. Prestanite da brukate svoj narod. To što štetite entitetu, nas i ne zabrinjava, lagano ga vodite ka nestanku, ali brukate narod”, kazao je Komšić.

Komšić je dodao da je “Nikola Špirić jedan od glasovnih operativaca u strateškom partnerstvu SNSD-a i HDZ-a”.

“Ta saradnja u proteklih nekoliko godina pokazala se nebrojeno puta. Ne treba biti vizionar da se ne vidi da će po istim kriterijima po kojima su se Dodik i Špirić našli na crnoj listi SAD-a, na toj listi naći i njihov partner u odbrani sumnjivo stečene imovine – Dragan Čović”, stoji na zvaničnoj Facebook stranici DF-a.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!