Politika

Čavić: Potpuno reorganizovati sudove i tužilaštva

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je večeras u Banjaluci da će kada dođe na vlast nakon izbora 7. oktobra predložiti set zakona koji će značiti potpunu reorganizaciju sudova i tužilaštava u Republici Srpskoj i promijeniti odnos prema cijelom sistemu institucija za sprovođenje zakona.

“Ovaj set zakona će konačno stvoriti uslove da tužioci i sudije odgovaraju za svoj nerad i neprocesuiranje afera”, naglasio je Čavić na tribini u banjalučkom naselju Rosulje.

Loading...

On je naveo da u BiH na godišnjem nivou, prema podacima Svjetske banke, koruptivnim kanalima odlazi oko 800 miliona KM, a u Srpskoj oko 350 miliona KM.

“Da ta sredstva ne odlaze tim kanalima imali bismo znatno povećane penzije i cijelu isplatu penzija isključivo iz doprinosa. Potrebna je odlučnost i donošenje zakona o utvrđivanju porijekla imovine imenovanih i izabranih lica. To će zajedno sa zakonom o sukobu interesa biti jedan od prvih paketa, u prvih mjesec dana koje mislim ponuditi Narodnoj skupštini”, naglasio je Čavić.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Banjaluka Krsto Jandrić rekao je da je potrebno poboljšati životni standard, zaposliti mlade i omogućiti im da zasnuju porodice.

“U skladu sa našim sloganom `Tri koraka za bolju Srpsku` rekli smo šta ćemo uraditi kada dođemo na vlast. Sva suština je u ekonomiji – uštedama, stvaranju novih vrijednosti i radnih mjesta”, istakao je Jandrić.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!