Društvo

Doktori medicine organizuju štrajk upozorenja

Strukovni sindikat doktora medicine RS organizovaće 19. septembra štrajk upozorenja.

Obaveštenje o tome već je dostavljeno Vladi RS, ali i svim javnim zdravtsvenim ustanovama u Srpskoj.

Loading...

Iz pomenutog sindikata poručuju da se štrajk upozorenja organizuje s ciljem ostvarivanja zaštite profesionalnih, ekonomskih i socijalnih prava doktora medicine i ostalih zdravstvenih radnika u javnim zdravstvenim ustanovama.

– Pozivajući se na odredbe Zakona o štrajku, Strukovni sindikat doktora medicine RS, kao jedini reprezentativni sindikat u granama djelatnosti medicinske i stomatološke prakse i u bolničkoj djelatnosti, organizovaće štrajk upozorenja 19. septembra, sa početkom u 11 časova. Štrajk upozorenja se sprovodi kao postupak organizovanog prekida rada u navedenim granama djelatnosti u trajanju do 30 minuta.

Štrajk sprovodi Štrajkački odbor u skladu sa zakonskim propisima – navodi se u odluci Strukovnog sindikata doktora medicine RS.

Podsjetimo, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS potvrdilo je početkom avgusta Strukovnom sindikatu doktora medicine Srpske reprezentatitivnost u granama djelatnosti medicinske i stomatološke prakse i djelatnosti bolnica.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!