Privreda

Dodik: Most na Savi kod Gradiške za dvije godine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da će most na rijeci Savi kod Gradiške biti završen u roku od dvije godine, kako je i predviđeno, a sa njim i savremeni granični prelaz koji će omogućiti brži protok ljudi i robe.

Komentarišući raspisivanje tendera za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške, Dodik je rekao novinarima u Mrčevcima kod Laktaša da vjeruje da će vrlo brzo biti izabran izvođač radova za izgradnju mosta.

On je podsjetio da se 10 godina čeka saglasnost Hrvatske na taj projekat i da je to iz različitih razloga bilo odgađano, ali da je sada došao red da se i to uradi.

Dodik je istakao da je Republika Srpska usmjerena na izgradnju svog koncepta izgradnje auto-puteva, ističući da je u Srpskoj već izgrađeno više od 100 kilometara auto-puteva, na ponos čitave Republike Srpske.

“Nastavljamo dalje i narednih mjeseci finaliziraćemo dogovor oko izgradnje dionice auto-puta koja ide od Doboja do Modriče, Vukosavlja i dalje prema Brčko distriktu”, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da se razgovara i o dionici koja treba da pokrije prostor od Drine do granice sa Brčko distrikom, te da se komunikacijski Republika Srpska osavremenjuje i otvara prema regionu i svijetu.

MILORAD DODIK SAVA GRADIŠKA MOST MOST NA SAVI

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!