Društvo

Trake za trčanje Djeci svjetlosti i Zvjezdicama

Organizatori prvog Run&More Park festivala i predstavnici Run&More Community tima uručili su danas trake za trčanje Servis centru Dajte nam šansu – Zvjezdice Banjaluka i Dnevnom centru za lica sa autizmom Djeca svjetlosti.

Tokom festivala Run&More Park posjetioci i učesnici trka donirali su minimalno 1 KM i na taj način učestvovali u humanitarnoj akciji “Trčimo za one koji to ne mogu”. Od prikupljenih sredstava kupljene su dvije trake za trčanje koje su namijenjene djeci i osobama koje boluju od Daunovog sindroma i autizma.

Željka Perišić – Ninković, direktor Servis centra Dajte nam šansu – Zvjezdice ističe da djeci sa Daunovim sindromom fizička aktivnost igra značajnu ulogu u razvoju motorike i koordinacije pokreta.

“S obzirom na to da u okviru dnevnih aktivnosti nastojimo da djecu što više angažujemo u sportu, traka za trčanje biće od velikog značaja za njih, pogotovo u narednom zimskom periodu, kada će djeca rijetko boraviti vani”, kaže Perišić-Ninkovićeva.

Mirjana Kojić, predsjednica Dnevnog centra za autizam Djeca svjetlosti, takođe, naglašava značaj fizičke aktivnosti za korisnike ovog centra.

“U narednom periodu imamo namjeru da proširimo prostor, gdje će postojati posebna prostorija u kojoj bi se naši korisnici bavili sportom, tako da je značajna svaka pomoć u opremanju tog prostora. S druge strane, važno je i da zajednica prepoznaje problem koji imamo, ali i nas kao organizaciju koja brine o najtežoj kategoriji korisnika”, objašnjava Kojićeva, ističući da su osobe koje boluju od autizma do sada bile zapostavljane u našem društvu, posebno odrasle osobe sa autizmom.

Ova humanitarna akcija realizovana je na način da trkači, rekreativci i sportisti, pomognu onima koji nisu u mogućnosti da vode aktivan život.

“Run&More Community će kroz svoje aktivnosti i u narednom periodu pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija. Trčaćemo i prikupljati sredstva za kupovinu opreme i pomogala kako bismo koliko toliko olakšali život djeci i odraslim osobama koji zbog određenih zdravstvenih problema često nisu u mogućnosti da se aktivno bave sportom”, rekao je Goran Ćorić, direktor Support marketing centra i idejni tvorac Run&More Community projekta.

Festival zabave i sporta ‘Run&More Park’ i trka “Vitalia Banjalučka desetka” događaji su koji prvenstveno imaju humanitarni karakter, a cilj je da svi oni koji su u pokretu pomogni onima koji to nisu. Organizatori događaja su Support marketing centar, Atletski klub Banjaluka i Atletski klub invalida Vrbas, a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS i Grad Banjaluka.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!