Politika

SDS: Potrebno mijenjati vlast

Srpska demokratska stranka je sinoć održala predizborne tribine u Amajlijama i Novim Dvorovima, gdje je poručeno da Republiku Srpsku treba vratiti narodu, promijeniti vlast otuđenu od naroda i izabrati ljude na čelu sa Vukotom Govedaricom, koji će sarađivati sa narodom.

Tribini u Novim Dvorovima prisustvovao je i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Predrag Jović, koji je istakao da u Novim Dvorovima uskoro počinje asfaltiranje četiri ulice što će biti sufinanirano sredstvima Gradske uprava i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

– Obećavam da ćemo asfaltirati čitav ovaj kvart, a nastavljamo sa radom i posle izbora, s ciljem poboljšanja infrastrukture u ovoj Mjesnoj zajednici – istakao je Jović.

Nosilac liste kandidata SDS za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice 6 Tomica Stojanović je istakao da se na ovim izborima odlučuje kako će građani dalje živjeti u Srpskoj.

– Naš Vukota Govedarica je naš ponos i biće ponos svih građana kada postane predsjednik Srpske. Nama ne trebaju nosioci vlasti u Srpskoj koji su na crnim listama zbog kriminala i korupcije, nama trebaju pošteni i odgovorni ljudi – naveo je Stojanvić, dodajući da su članovi SDS bili na crnim listama zbog rodoljublja, što je osnovna razlika između SDS i SNSD.

On je upozorio da je osnovna djelatnost trenutne vlasti kriminal i korupcija, te da su sve što su mogli opljčkali i upropastili, a da je ekipa Srpske demokratske stranke domaćinska i da ona želi dobro svom narodu.

Kandidat Srpske demokratske stranke za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Mitrić naveo je da je ova stranka odlučna da vrati moral i odgovornost u politiku.

– Vratićemo Srpsku narodu i riješavati probleme naših građana koji se godinama ne rješavaju. Srpska demokratska stranka je stvorila je s narodom Republiku Srpsku i mi ne želimo vladavinu jednog čovjeka, Milorada Dodika koji je na tenkovima došao na vlast i od naroda oteo Srpsku. Uz Vukotu Govedaricu sviće Republici Srpskoj – bio je jasan Mitrić.

Okupljenima se obratio i kanditat za poslanika u NSRS Dragan Đurđević koji je istakao da je 17 srpskih stranaka podržalo Vukotu Govedaricu za predsjednika.

– Ovo je borba protiv troglave crvene aždaje predvođene SNSD-om, DNS-om i Socijalističkom partijom. Pobjeda Vukote Govedarice donijeće boljitak u Srpsku, jer je on čovjek koji je iznikao iz naroda i želi da radi zajedno sa narodom – istakao je Đurđević.

Kandidat za poslanika u NSRS Slađana Jovanović je podsjetila da su u Srpskoj preskupi lijekovi i da to mora da se promijeni.

– Naši građani odlaze u Srbiju da bi kupili lijekove koji su tamo znatno jeftiniji. Naša djeca uče strane jezike da bi što prije otišli iz Srpske. Takve stvari moraju da stanu i zbog toga su nam potrebne promjene – smatra Jovanovićeva.

Kandidat za poslanika u NSRS Branka Marković Savčić, major Vojske Republike Srpske, je poručila da je Srpska urušena, devastirana i opljačkana, te da joj je neophodan generalni remont.

– Ovaj remont ne mogu raditi ljuditi koji u vrijeme njenog stvaranja nisu bili pod njenom zastavom, pa zato ne znaju koliko je teško Srpska stvorena i koliko je skupo plaćena životima ljudi. Oni koji sada glume nacionaliste nisu bili uz Srpsku kada su joj trebali. Ne želimo da nas u Sarajevu zastupaju oni koji nas ne zastupaju ni u Srpskoj, zbog čega smo uvjereni da će nas u Sarajevu i dalje zastupati Mladen Ivanić, koga će podržati naš narod – istakla je Marković Savčić.

Kandidat SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice 2 Ivana Petričević navela je da će kao omladinka zastupati interese mladih u Parlamentu.

– Želim da sarađujem sa omladinom i učestvujem u donošenju važnih odluka koje su od značaja za ostanak mladih u Srpskoj. Mladi imaju podršku Vukote Govedarice da uzmu ravnopravno učešće u preporodu Republike Srpske – poručila je Petričevićeva, pozivajući mlade da ostanu u Srpskoj.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!