Politika

Dodik: Izetbegović sada namjerno opstruiše formiranje vlasti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da SDA i njen lider Bakir Izetbegović sada namjerno opstruišu formiranje vlasti na nivou BiH, te da ovakvim ponašanjem bošnjački političari dovode sebe u poziciju da gotovo nijedna od institucija neće funkcionisati.

– Njima odgovara struktura koja je neefikasna i podložna njihovim zahtjevima i oni uporno traže neke razloge, kao što su našli priču o MAP-u /Akcionom planu za članstvo u NATO-u/ koji nema veze sa formiranjem Savjeta ministara, da problematizuju njegovo formiranje – rekao je Dodik Srni.

Loading...

Prema njegovim riječima, SDA i Izetbegović to rade u nadi da će kod svojih međunarodnih prijatelja pribaviti saglasnost o tome da neko nešto koči u BiH.

– Mi ništa ne kočimo. Ustavom i Dejtonskim sporazumom predviđeno je da se vlast na nivou BiH sastavlja od prethodno izabranih na legitimnim izborima predstavnika u Republici Srpskoj i Federaciji BiH – istakao je Dodik.

On je kao primjer naveo da je lično biran i dolazi u Predsjedništvo BiH iz Republike Srpske, dodajući da je njegov primarni politički okvir Republika Srpska.

– Meni Ustav daje to pravo, ne Izetbegović ni neko drugi, meni je mandat dao narod u Republici Srpskoj. Tako je i kod Savjeta ministara, gdje Republici Srpskoj u ovom trenutku pripada predsjedavajući Savjeta ministara i tri ministarska mjesta – poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, stalno se nalaze neki novi razlozi da se odgodi dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH.

– Oni nas onemogućavaju da mi ostvarujemo svoju osnovnu funkciju i mislim da rizikuju da će svi nivoi vlasti doći u potpunu krizu – Predsjedništvo, Parlamentarna skupština, odnosno Predstavnički dom i Dom naroda, koji su djelimično ili potpuno formirani – ocijenio je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

On je poručio da ovakvim ponašanjem bošnjački političari dovode sebe u poziciju da gotovo nijedna od institucija neće funkcionisati.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!