Hronika

Kupus razbojniku još šest i po godina robije

Dragan Radaković (44) iz Banjaluke, poznatiji kao kupus razbojnik, osuđen je na šest i po godina robije zbog pljačke trgovine “Moj market” u banjalučkoj Ulici Sime Matavulja, te napada na policajca, na kojeg je, prema presudi, bacio dva noža.

Krivim ga je proglasio Okružni sud u Banjaluci, koji je optuženom oduzeo 17 novčanica u apoenima od 20 KM, koliko je, po presudi, ukrao.

“Optuženom je oduzeta i crna kapa s prorezom, takozvana fantomka, nož dužine oko 33 cm i oštricom dužine 21 cm, te nož dužine oko 30 cm sa oštricom dužine 17 cm”, navedeno je u presudi.

Krivim je proglašen po optužnici koja ga tereti da je 24. juna oko 21.35 utrčao u “Moj market 1”, sa fantomkom na glavi, te prišao kasi držeći u ruci nož, kojim je vitlao prema kasirki i više puta joj rekao: “Daj pare, vadi pare, ubošću te!”

“Ona je odbila da mu novac preda, ali kada joj je ključ od kase ispao na pod, Radaković je ključ podigao, a potom otključao kasu i iz nje ukrao 17 novčanica po 20 KM (ukupno 340 KM)”, piše u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Međutim, bjekstvo jednog od najtrapavijih banjalučkih pljačkaša trajalo je jedva 10 minuta.

“Nakon što su policajci B.P. i G.J. obaviješteni o razbojništvu, te patrolnim vozilom krenuli u potragu za razbojnikom, kojeg su primijetili u Ulici krajiških brigada (zapadni tranzit), zaustavili su automobil i krenuli prema njemu naređujući mu da stane. On je iza pasa izvadio kuhinjski nož i bacio prema policajcu B.P., koji je uspio da se izmakne i izbjegne udarac”, piše u optužnici.

Sudeći prema optužnici, Radaković ni tada nije odustao.

“Potom je iza pasa izvadio drugi nož i bacio opet prema policajcu B.P., koji je ponovo izbjegao udarac, nakon čega su policajci uspjeli savladati osumnjičenog i uhapsiti ga u 21.45”, piše u optužnici.

Podsjetimo, ovo nije jedini slučaj kada je Radakovića sustigao maler, niti mu je prva presuda, jer je u decembru 2017. osuđen na ukupno četiri godine zatvora za tri razbojništva i jedan pokušaj pljačke.

Radaković, koji se “proslavio” zbog pokušaja pljačke prodavnice “Daca i Ana” u Obilićevu, odakle ga je vlasnik otjerao gađajući ga kupusom u glavu, proglašen je krivim za taj slučaj, te za pljačke trgovina “Vesna”, “Super Kort” i “Kod Brke”. Ranije je objavljeno da je svaki put upadao maskiran, naoružan nožem. Najurnebesniji, neuspio pokušaj da dođe do lakih para Radaković je doživio u maju prošle godine. Namjeravajući da opljačka prodavnicu “Daca i Ana”, prošao je kao bos po trnju jer ga je vlasnik trgovine uspio otjerati bacajući na njega sve što mu se našlo pri ruci, uključujući i bombone, čokolade, pa i glavice kupusa, nakon čega je razbojnik, ne vjerujući šta ga je snašlo – pobjegao praznih šaka. I to nakon što je jednom glavicom kupusa pogođen u glavu.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!