Banjaluka

Nastava na fakultetima odgođena za 8. oktobar

Početak nastave na Banjalučkom univerzitetu u školskoj 2018/2019. godini, umjesto 1. oktobra, pomjeren je na 8. oktobar, zbog smještaja studenata u studentske domove i potreba organizovanja trećeg upisnog roka, čiji će konkurs biti objavljen u ponedjeljak.

Potvrdio je ovo Dario Stanković, portparol Banjalučkog univerziteta, koji kaže da je nakon trećeg upisnog roka potrebno i završiti upis primljenih kandidata.

“Na fakultetima na kojima ostane slobodnih mjesta nakon drugog upisnog roka, biće objavljen i konkurs za treći upisni rok, koji će biti objavljen u ponedjeljak, te će tada biti poznat broj slobodnih mjesta na fakultetima”, saopštili su sa UNIBL.

Loading...

Oni kažu da je na drugom upisnom roku primljeno 289 kandidata, dok je nakon prvog upisnog roka primljeno 1.627 studenata.

Kako nezvanično saznajemo, u trećem upisnom roku mjesta ima na više fakulteta, osim medicine, farmacije, stomatologije i Fakulteta bezbjednosnih nauka, dok je na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu popunjena arhitektura, a na Fakultetu političkih nauka ostalo je još malo mjesta.

Brane Mikanović, dekan Filozofskog fakulteta, smatra da je nastava odgođena iz više razloga, zbog “starih” studenata koji imaju obavezu da završe diplomske radove do prvog oktobra, zatim malog broja upisanih studenata u prva dva roka, te smještaja studenata u domove, jer su oni u procesu saniranja.

“Ove godine vidno je manje studenata na studijskim programima nego prošle godine, te na našem fakultetu ima još mjesta. Nismo zaokružili četiri studijska programa od šest, te je mjesta ostalo na učiteljskom, nešto više mjesta na pedagogiji, dok je najviše mjesta ostalo na istoriji i filozofiji”, rekao je Mikanović, koji smatra da se i nakon trećeg upisnog roka neće popuniti svi studijski programi.

Zoran Babić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka, kaže da u procesu rekonstrukcije paviljona jedan i dva, te studentske menze, sa izvođačem radova imaju određene garancije da će paviljon dva i studentska menza biti završeni do kraja ovog mjeseca.

“Tada ćemo ući u proces tehničkog prijema, odnosno proceduralnog dijela kako bismo mogli studente smjestiti u drugi paviljon, već od sad definisanog početka školske godine”, kaže Babić i ističe da je u petak izašao konkurs za smještaj 992 studenta u studentske domove te da konkurs obuhvata paviljone dva, tri i četiri.

“Ova lista će se dodatno proširiti onog momenta kada bude završena i zgrada prvog paviljona”, rekao je Babić.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!