Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

DNS na Laušu: Najvažniji cilj život dostojan čovjeka

Demokratski narodni savez dugotrajno osigurava stabilnost i prosperitet Republike Srpske i njenih građana. Posjedujemo kvalitetna kadrove koji će, uz podršku građana, trijumfovati na oktobarskim izborima i to će omogućiti ostvarenje našeg najvažnijeg političkog cilja – obezbjediti svim građanima naše Republike život dostojan čovjeka!

Ovo je sinoć, na tribini Gradskog odbora DNS Banjaluka na Laušu, brojnim članovima i sipmatizerima stranke poručio nosilac liste DNS za Narodnu skupštinu Republike Srpske za Izbornu jedinicu tri Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je na skupu ukazao na značaj sveopšteg srpskog jedinstva i pozvao građane da u oktobru glasaju za kandidate DNS, kao i za kandidate koje DNS podržava za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

DNS, istakao je Čubrilović, ima jedinstvenu poziciju u političkom i društvenom životu Srpske.

Radmila Kocić-Ćućić, kandidat DNS za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, istakla je važnost sistema obrazovanja u RS.

“Ponosna sam na rezultate našeg rada u pogledu očuvanja nadležnosti RS u oblasti obrazovanja. Naša djeca moraju znati istinu o istorijskim činjenicama koje su krojile sudbinu srpskog naroda na ovim prostorima”, kazala je ona.

Naročito je stavila akcenat i na buduće strategije i reforme obrazovanja koje bi dugoročno ostavile pozitivne posljedice po društvo u Srpskoj.

Damir Ćopić, kandidat za poslanika u Parlamentu RS, izjavio je da su prioriteti u njegovom političkom angažovanju projekti koji osiguravaju masovna zapošljavanja.

“Projekti na kojima sam do sada radio ostvarivali su rezultate u zapošljavanju svih kategorija stanovništva. To će biti u fokusu mog budućeg političkog angažmana”, rekao je Ćopić koji je istakao snažno jedinstvo DNS i značaj Nedeljka Čubrilovića kao lidera.

Diana Radić, kandidat za poslanika u Parlamentu RS, istakla je značaj razvoja ekonomije RS, zapošljavanja i sprječavanja odliva najobrazovanijeg dijela stanovništva.

“Zapošljavanje, podsticanje malih i srednjih preduzeća, izjednačavanje uslova rada u javnom i privatnom sektoru i pružanje prilika za afirmaciju mladih stručnjaka predstavljaju prioritet mog rada kao ekonomiste”, kazala je ona.

Marko Aćić, kandidat DNS-a za Predstavnički dom PS BIH, naglasio je značaj očuvanja nadležnosti, povratka izgubljenih nadležnosti i jačanja institucija RS.

“Prioritet su nam očuvanje interesa Srpske na nivou BiH. Sve što pripada RS na nivou BiH se mora braniti”, kazao je Aćić koji je istakao i značaj dobrih odnosa sa Republikom Srbijom kao maticom srpskog naroda.

Dragan Talić, kandidat za poslanika u NS RS, rekao je da je očuvanje srpskog identiteta, prije svega jezika i pisma, garant opstanka srpskog naroda i snažne i stabilne RS.

U organizaciji ove tribine učestvovali su Mjesni odbori u okviru Rejona 4 (Lauš, Pavlovac, Saračica i Čokorska polja).

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button