Banjaluka

Osobe sa invaliditetom plaćaju putarinu na autoputevima RS, a evo ko je oslobođen ovog nameta

Osobe sa invaliditetom plaćaju putarinu na autoputevima u Republici Srpskoj, za razliku od zemalja regiona i Federacije BiH.
Ministarstvo saobraćaja i veza tvrdi da je u toku postupak provođenja procedure za izmjenu regulative kojom će biti propisano oslobađanje putarina za osobe sa invaliditetom.

– Uvažavajući činjenicu i potrebu olakšica osoba sa invaliditetom, u toku je postupak kojim će ova kategorija ljudi biti oslobođenja plaćanja putarina – uvjeravaju u Ministarstvu saobraćaja i veza RS.

Kažu da je, u skladu sa regulativom, na snazi oslobađanje plaćanja putarine za motorna vozila onih subjekata čija je djelatnost u vezi sa bezbjednošću Republike Srpske i nesmetanim i bezbjednim odvijanjem saobraćaja.
Tako su plaćanja putarina oslobođenja vozila: hitne pomoći, Crvenog krsta, vatrogasne službe, Oružanih snaga BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova, Auto-moto saveza Republike Srpske, kao i motorna vozila diplomatskih i konzularnih predstavništava, u skladu sa međunarodnim sporazumom na bazi reciprociteta.

Inače, na autputu Banjaluka – Gradiška u funkciji je sistem otvorene naplate putarine i plaća se u zavisnosti od kategorije vozila. Za putnička vozila cijena je 2,5 KM, dok je 12 KM za četvrtu kategoriju vozila.

Naplata na autoputu “9. januar” je u modifikovanom otvorenom sistemu, cijena je definisana po pređenom kilometru i za putnička vozila iznosi 4 KM. Za četvrtu kategoriju vozila se plaća 20 KM.

Izvor
srpskainfo/Tijana Grujić
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!